(Glåmdalen)

En mann er pågrepet, mistenkt for branstiftelse etter at en låve og et bryggerhus brant ned på Brandval natt til onsdag.

Nødetatene fikk melding om at det brant i en låve på Brandval klokka 23.30 tirsdag kveld.

- Låven var fullstendig overtent da vi kom til stedet, så det var ingenting annet å gjøre enn å sikre omkringliggende bygninger. Brannen spredte seg til et uthus og et bryggerhus, sier brannsjef Per Ivar Bekk i Glåmdal interkommunale brannvesen til Glåmdalen.

- Det er også totalskadd. Ingen personer har kommet til skade, sier Bekk.

- Har dere oversikt over spredningsfare?

- Det har vi ikke fått melding om ennå, men slik det ser ut på kartet er det flere bygninger i nærheten. Jeg vet ikke hvor stor brannen er heller, men av erfaring er det mye strålevarme hvis det blir en stor brann, sa Frode Aas ved Brannvakta Innlandet da brannvesenet nettopp hadde kommet på stedet.

Operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt bekrefter at det ikke har vært noen personskader eller dyr som har brent inne.

- Men det er snakk om store materielle skader på låven. Det blir foretatt en kontrollert nedbrenning av låven. Så låven med innhold går tapt. All innsats på stedet rettes mot å berge de øvrige bygningene, sier Solberg i 1-tiden.

Like før klokka 2.30 varsler politiet at brannen er under kontroll, og at en mann er pågrepet på stedet.

Det var en nabo som varslet fra om brannen. Første brannbil med vann var framme 23.57.

Politioverbetjent Ingar Høye ved Kongsvinger politistasjon forteller til Glåmdalen at politiet nå vil avhøre vitner og finne ut hva som har skjedd. Foreløpig har politiet ingen informasjon om hendelsen natt til onsdag.