(Glåmdalen)

Det var klokka 23.30 tirsdag kveld at en nabo meldte fra om brann i en låve i Vikervegen på Brandval.

Ved brannvesenets ankomst var låven fullstendig overtent, og de satte inn innsatsen på å sikre omkringliggende bygg på gårdsbruket.

Flammene fikk også tak i et tilstøtende bryggerhus. Mens låven brant ned til grunnen, fikk bryggerhuset store skader og framstår som totalskadet.

Bolighuset på eiendommen, som er eid av en mann i 60-årene, fikk ifølge brannvesenet ingen skader, med unntak av et vindu som sprakk.

Ingen personer kom til skade i brannen.

 

Siktet for ildspåsettelse

En mann i 60-årene ble pågrepet av politiet og er nå siktet for å ha tent på brannen.

– Det er ikke så mye vi kan si akkurat nå, men siktede vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen onsdag, sier politioverbetjent Ingar Høye ved Kongsvinger politistasjon.

Politiet ønsker ikke å gi noen detaljer om siktede eller si noe om han har tilknytning til gårdsbruket. Bare at han er en mann i 60-årene.

– Hva skjer videre med den siktede. Vil han bli framstilt for varetektsfengsling eller løslatt?

– Det er ennå ikke tatt stilling til hva som skjer med siktede, sier Høye.

Han forteller at det foruten siktede var ytterligere en person tilstede på gården da det begynte å brenne.

– Denne personen oppholdt seg i huset og kom seg ut, sier Høye, som legger til at denne personen ikke er mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre.

Etterforsker

Politiet er nå i full gang med etterforskningen av brannen. De forteller at flere vitner er avhørt i saken og at de vil gjennomføre flere avhør onsdag ettermiddag og kveld.

– Vi ønsker å finne årsaken til brannen, men foreløpig er det for varmt på brannstedet til at våre kriminalteknikere kan gå inn og se på området, sier Ingar Høye.