Én person bekreftet omkommet etter brann i enebolig

Torsdag formiddag ble en enebolig totalskadet i en brann i Heradsbygd. En mann i 60-åra er bekreftet omkommet. Vedkommende ble funnet død inne i huset.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: En mann omkom og eneboligen ble totalskadd etter brannen i Heradsbygd torsdag formiddag.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: En mann omkom og eneboligen ble totalskadd etter brannen i Heradsbygd torsdag formiddag. (Foto: )

DEL

Få tilgang til alt vårt digitale innhold til for 99 kr. mnd.

Samtlige nødetater rykket ut til stedet da meldingen om branne kom klokken 11.06 onsdag formiddag.

En person bor på stedet

Da Østlendingen var i kontakt med brannvesenet klokken 11.11 hadde brannmannskapene akkurat kommet fram til stedet. De ble møtt av kraftig røykutvikling fra eneboligen, og flammene hadde tatt tak i både tak og vegger.

Etter at brannmannskapene gikk inn i huset ble det gjort funn av en omkommet person. Kort tid senere bekrefter politiet at den døde er en mann i 60-åra. Det er kun én person folkeregistrert på adressen.

Operasjonsleder Trond Ola Berg ved Innlandet politidistrikt bekrefter at den omkomne mannen er personen som er bosatt på stedet.

– De pårørende er varslet om dødsfallet, sier han.

Ikke fare for spredning

Eneboligen ble totalskadet som følge av den kraftige brannen. Arbeidet med å slukke brannen pågikk utover formiddagen onsdag, men det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til bebyggelse i nærheten.

Klokken 15.00 fikk Østlendingen opplyst at politiet hadde gjort seg ferdig på stedet, men at brannmannskapene fortsatt var på plass ved eneboligen.

– Det kommer de også til å være utover kvelden, opplyser operasjonsleder Berg.

Politiet har så langt ingen formening om årsaken til at brannen brøt ut.

I tillegg til politiet og brannvesenet rykket også ambulansetjenesten ut til stedet.

LES OGSÅ: Politiloggen torsdag 16. februar

Artikkeltags