Barna hjelper brannvesenet å trygge julen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS skal i perioden 19. november til 29. november undervise over 500 elever på fjerde trinn i grunnleggende brannvern og dele ut Brannvesenets julekalender.

DEL

Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

– Vi er ikke alene om denne viktige førjulskampanjen. 54 brannvesen er med på Brannvesenets julekalender, og barneskoler i kommuner fra Alta i nord til Kristiansand i sør, får dermed delta i det vi mener er den aller viktigste julekalenderen, sier branninnspektør Anders Øverby i MHBR.

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder.

– De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter, sier Øverby.

Filmer fra hele landet

Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen (www.brannvesenetsjulekalender.no).

Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging.

Barn gode ambassadører

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt.

– Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem, sier branninnspektøren.

Artikkeltags