Byggingen av ny brannstasjon på Tynset godt i gang

I GANG: Faglig leder og avdelingsleder Bjørn Magnar Vik i VS Entreprenør Bygg og Anlegg sammen med  Helge Danielsen (Til venstre) og Per Arne Gjelten.

I GANG: Faglig leder og avdelingsleder Bjørn Magnar Vik i VS Entreprenør Bygg og Anlegg sammen med Helge Danielsen (Til venstre) og Per Arne Gjelten.

Artikkelen er over 2 år gammel

VS Entrepenør Bygg og Anlegg har startet ombyggingen av det gamle renseanlegget til ny brannstasjon på Tynset. Firmaet går en travel vår i møte med ordrereserver for over 30 millioner kroner, pluss at de regner på nye jobber til en totalverdi av 60 millioner kroner.

DEL

– Det betyr at vi har nok arbeid til hele arbeidsstokken på 32 ansatte i overskuelig framtid, sier faglig leder og avdelingsleder Bjørn Magnar Vik.

Ferdigstilt i september

Siden forrige mandag har fem mann vært i sving med ombyggingen av det gamle renseanlegget til ny brannstasjon.

– Det er mange angrepspunkter, men vi startet med å fjerne ventilasjonsanlegget og fyringsanlegget. Nå holder vi på med å skjære og pigge ned golvet, sier Vik.

Han forteller at det er fire meter ned til betongbassengene som ble brukt i renseprosessen og må ut, i tillegg til at mye annet også må rives. Alt i det gamle renseanlegget må vaskes og luftforsegles, før alle innvendige flater skal renses og bygges opp på nytt.

 – Det er betongtanker under så å si hele golvet i det snaut 1.000 kvadratmeter store bygget. Når vi skal fylle igjen med masse i slutten av denne uka vil det nok gå med et par tusen kubikk, tror Vik.

Vant anbudet

VS Entreprenør Bygg og Anlegg ble tildelt totalentreprisen for den nye brannstasjonen av Tynset kommune, etter å ha vunnet anbudet til 12 millioner kroner i konkurranse med SK-Bygg og Johan Kjellmark.

– Det var nok avgjørende for at vi vant anbudet at vi har bra med erfaring fra sånne jobber, i og med at vi har drevet en del med skjæring av golv i fjøs og har spesialutstyret som må til. Planen er å støpe nytt golv i mars/april for å starte selve gjenoppbyggingen. I tillegg blir det en del utomhus arbeid med å fylle ut med masse for parkering og asfaltering. Hele bygget skal være ferdigstilt i begynnelsen av september, sier Vik.

Oppdragene i kø

Han forteller at oppdragene står i kø utover våren. Foruten byggingen av Støren bo- og dagsenter er ordrebøkene fulle med boligbygging, kabelgraving og rehabiliteringer.

– Vi driver også med fire leiligheter med livsløpsstandard i Parkveien 27 på Tynset og reguleringsplanen for Kjølmoen Park med et bolig og næringsbygg med 50 leiligheter ved rundkjøringa i Parkveien. Den er avklart med Statens veivesen og det står bare igjen Jernbaneverket. Jeg regner med at reguleringsplanen blir sendt ut på høring i mars, og så snart den foreligger blir det salgsstart av leilighetene, sier Vik.

– Så lenge vi klarer å holde trykket oppe inn mot vinteren er det utrolig hva vi klarer gjennom vinteren. Nå har vi også økt kapasiteten på anbudsregning fra to til tre ansatte, konstaterer han fornøyd.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken