(Hamar Dagblad)

Bergum, som kom fra en årrekke i hotellbransjen, startet opp Rush trampolinepark i Kolltjernvegen i august 2019 og den stadig voksende kjeden spyttet i ti millioner kroner i anlegget. Dette var tydeligvis noe som var etterlengtet i distriktet for folk strømmet til og fra august og fram til mars lå gjennomsnittet på 10. 000 besøkende pr. måned. Så gikk bommen ned.

– Fra mars til juni holdt vi helt stengt og i juli hadde vi ganske god trafikk, men ifra smitten blusset opp igjen i høst har det vært veldig lite besøk her, forteller han.

Lett å holde avstand

Han har ingen problemer med å skjønne at folk tar sine forholdsregler i disse tider, men mener at aktivitet i trampolineparken er tilpasset nåværende smittesituasjon. Og det har det egentlig alltid vært.

– Her har vi 2000 kvadrat, så dette med avstand er egentlig ikke noen utfordring. De ulike elementene i parken er uansett lagt opp slik at det ikke oppstår farlige situasjoner ved at folk er for nære hverandre. Vi har hele tiden hatt gode rutiner på renhold og selv om det er litt andre krav til dette nå har vi tilpasset oss dette greit. I tillegg har vi egne smittevernveiledere, så dette er definitivt en trygg plass å være, sier han.

Røde tall

Med helt nytt utstyr og leie av store lokaler kombinert med en massiv besøkssvikt er det lite spenning knyttet til hvordan årsregnskapet kommer til å se ut for Bergum.

– Det blir røde tall i 2020, det er ikke så mye å lure på. Heldigvis er det en ny kompensasjonsordning som dekker noe, sier han.

Selv om utsiktene for et snarlig vendepunkt er små har han ingen planer om å gi opp det han har begynt på.

– Vi har ingen intensjoner om å gi oss og som alle andre går vi bare og venter på en vaksine. Først da tror jeg vi kan få opp igjen besøkstallene, sier han.

– Viktig med bevegelse

Parken brukes primært til lek og moro fra små unger og opp til de i slutten av tenårene. Bursdagsfeiring i trampolineparken har stått for en betydelig andel av de besøkende, men også mange bedrifter har lagt turen innom for teambuilding og avslutninger. Den eldste som har vært i parken er etter det Bergum kjenner til 72 år, så det er et stort spenn i alder blant de besøkende.

Fra regjeringshold har det nylig kommet formaninger om at vi må holde oss hjemme, men Bergum håper folk også skjønner viktigheten av fysisk aktivitet.

– Tiltakene for å hindre smittespredning er viktig, men det er også veldig viktig med bevegelse i hverdagen og mange trenger slike lyspunkter i hverdagen som trampolineparken er, sier Bergum som har navigert gjennom stadig skiftende retningslinjer og krav.

– Økonomisk er koronaen uten tvil utfordrende for oss, men vi tar heller kostnaden enn smitten, avslutter han.