Derfor smakte det godt med en god prestasjon i baneskytingen noen timer senere.

– Jeg må være fornøyd med 235 poeng i dette selskapet. Spesielt med tanke på det som skjedde tidligere på dagen. Jeg var skuffet etter samlagsskytingen. Først og fremst over at jeg ikke fikk det til og hadde følelsen av at jeg hadde ødelagt for de andre. Det er litt verre å mislykkes i en lagkonkurranse, sier tolgingen som skyter for Tynset skytterlag.

Nesteby la ikke skjul på at hun måtte bruke litt tid på å riste av seg skuffelsen i samlagsskytingen der hun skjøt 85 poeng.

– Det var rett og slett vondt. Jeg fikk skikkelig skjelven på stående, og følte at jeg ødela for de tre andre på laget, Adrian Aasegaard, Tynset, Gunhild Helstad, Øvre Rendal og Thomas Baar, Tynset, sier Britt.

Det endte langt nede på lista for Nord-Østerdal skyttersamlag.

Tømrerlæring Jørn (19) er klar for to finaler

– Heldigvis så klarte jeg å hente meg inn igjen etter at jeg hadde fått sovet og koblet ut. Litt søvn gjorde susen, sa Britt etter at hun hadde gjort unna baneskytingen og altså 235 poeng.

Det ble litt artigere å møte de andre på skyttercampen etter at hun hadde fått anvist en brukbar poengsum. Britt kunne fortelle at hun har snitt på 235 poeng i år. Bestenoteringen på Landsskytterstevnet er på 238 poeng. Potensialet er større, ettersom hun kan skilte med 243 som bestenotering.

Blir en finale

Den erfarne femteklassingen, som var med på sitt første landsskytterstevne allerede som tiåring, sier presset under Landsskytterstevnet er betydelig større enn på andre stevner.

Først og fremst det presset en legger på sine egne skuldre. LS-arenaen er en heksegryte når flere tusen skyttere og tilskuere fyller den opp. Det blir et trykk som skytterne ikke opplever i noen andre stemmer. Dermed blir det utfordrende å holde hodet kaldt. Det er lett for at skuldrene blir høye, og da kommer gjerne bommene.

Før årets LS uttalte Britt til vår avis at hun drømte om å skyte en banefinale. Det ble det ikke. Men fredag er hun klar for finale i felt.

Handler om mer enn skytingen

For Nesteby handler ikke LS bare om høye poengsummer og gode prestasjoner.

Det sosiale er også viktig. Det gode miljøet i skytterlaget og på LS, er viktig i forhold til at hun dukker opp på Landsskytterstevnet hvert år. Det har for lengst blitt en tradisjon at hun bruker en ferieuke på den årlige skytterfesten.

Morten deltar bare på ett stevne i året