18-åringen fra Dalsbygda løp i det andre forsøksheatet på 1.500-meter, og håpet i forkant på at farten ikke skulle bli altfor høy, slik at hun kunne utnytte sine spurtegenskaper på oppløpet.

Men polske Sofia Ennaoui var ikke interessert i noe lureløp, og satte opp en voldsom fart fra start. Hun vant til slutt heatet på meget sterke 4.02,73.

Polakken dro også med seg de neste sju jentene på resultatlista rett til finalen på tid.

Og sjøl om Ingeborg åpnet fornuftig og la seg på halen av feltet, ble farten utover i heatet rett og slett for høy for 18-åringen, som har en pers på distansen på 4.09,91.

Østgård kom til slutt inn som nummer 13 av 14 i heatet med tiden 4.19,36.

Men til tross for at det ble et brutalt møte med den europeiske eliten for talentet fra Dalsbygda, var hun relativt greit fornøyd med EM-debuten.

- Jeg hadde ikke så mye mer å gi. Det har vært mye reising så det ble litt tungt, men samtidig var det artig å få prøve seg, sa Ingeborg til NRK like etter løpet.

Hun kommer mer eller mindre rett fra junior-VM i Colombia, der hun ble nummer sju i et løp NRK-kommentator Jann Post tidligere har omtalt som "galimatias" grunnet den vanvittige åpningsfarten som ble satt i finalen.

Men sjøl om åpningen i EM var mer fornuftig, gikk det likevel hakket for fort for den norske 18-åringen.

- Jeg føler egentlig at det gikk greit i starten. Jeg fikk den posisjonen jeg hadde lyst på inne ved lista, men så ble det litt stivt og jeg hadde ikke så mye krefter, oppsummerer Ingeborg, som konstaterte at det er høyt nivå på de beste damene i Europa.

- Og så var det nok ikke optimalt med all reisingen i forkant, men samtidig er jeg her for å lære og tar dette som en fin erfaring, avsluttet den blide jenta fra Dalsbygda.

I det første heatet var det storfavoritten Laura Muir som gjorde akkurat som hun ville da hun kontrollerte inn til seier på tiden 4.06,41.

Amalie Sæten fikk det dessverre tungt de siste 300-meterne, og endte opp langt ned på 4.15-tallet i samme heat.

Dermed er begge de to norske jentene ute før finalen. Karoline Bjerkeli Grøvdal stilte ikke til start på 1.500-meter.