Hendelsen skjedde midt i Hamar sentrum ved 12.40-tiden torsdag ettermiddag.

Politiet i Innlandet meldte på sin Twitter at en buss og to andre kjøretøy var involvert i hendelsen, der totalt 13 personer var involvert.

– Vi har tre kjøretøy, en buss og en taxi, men er litt usikker på det siste kjøretøyet, sa stabssjef Pål Erik Teigen til Østlendingen.

I en pressemelding klokken 18.39 torsdag kveld opplyser politiet i Innlandet at den ene bussjåføren er siktet og pågrepet.

– Sjåføren av bussen som kolliderte med en minibuss og en annen buss tidligere i dag er siktet etter vegtrafikkloven § 3 for uaktsom kjøring. Siktede er pågrepet og hans førerkort er beslaglagt. Siktede er ikke ferdig avhørt. Av hensyn til etterforskningen vil det ikke bli gitt detaljer fra etterforskningen nå, skriver politiet.

Åsted over to kvartaler

Det skal være snakk om relativt store materielle skader på både kjøretøyene og på Rema 1000-butikken som ligger i Lille Strandgate på Hamar.

Ut fra bilder Østlendingen har fra stedet ser det ut til at minst et av kjøretøyene har kjørt inn i bygget som huser butikken.

Politiet meldte tidlig at flere personer er skadet som følge av hendelsen.

– Det er åtte-ni skadde. Vi har fått beskjed om at de ikke er alvorlig skadet, men det kan selvfølgelig endre seg når de blir kontrollert på sykehuset, sier Teigen.

I en pressemelding fra politiet i Innlandet ved 15-tiden kommer det fram at totalt 13 personer er involvert i ulykken som strekker seg over to kvartaler.

– Åtte personer inkludert en bussjåfør, en sjåfør av en annen buss, en taxisjåfør og tre personer på fortauet ble involvert i ulykken, skriver politiet i pressemeldingen.

Samtlige personer er nå sjekket av helsevesenet og en person betraktes nå som skadd.

Åpent for trafikk

Klokken 18.46 opplyser politiet, på Twitter, at Storhamargata er ryddet og åpnet for trafikk igjen.

– Politiet har i ettermiddag foretatt flere avhør og innhentet videomateriale fra sentrum og fra den aktuelle bussen. Det gjenstår flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Kriminalteknikerne er ferdig på stedet, avslutter politiet i pressemeldingen.

Ønsker tips

Stabssjefen sier til Østlendingen at det er store politiressurser på stedet for å foreta undersøkelser, i tillegg til en rekke ambulanser.

Det er også sendt flere ambulanser fra Elverum for å bistå.

Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet og har ikke klarlagt årsaken til ulykken per nå, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet ønsker å bli kontaktet av vitner til hendelsen.

Teigen opplyser også at statens havarikommisjon er varslet om hendelsen.