VS bygger brannstasjonen på Tynset

BYGGER BRANNSTASJON: Bjørn Magnar Vik, faglig leder og avdelingsleder ved VS Entreprenør Bygg og Anlegg AS, har fått i oppdrag å bygge ny brannstasjon på Tynset.

BYGGER BRANNSTASJON: Bjørn Magnar Vik, faglig leder og avdelingsleder ved VS Entreprenør Bygg og Anlegg AS, har fått i oppdrag å bygge ny brannstasjon på Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

VS Entreprenør Bygg og Anlegg AS har blitt tildelt jobben med bygge ny brannstasjon i det gamle renseanlegget på Tynset.

DEL

I konkurranse med firmaer som SK-Bygg og Johan Kjellmark, har VS Entreprenør blitt tildelt totalentreprisen for bygget, med anbudet på 12 millioner kroner.

De står dermed ansvarlig for å levere en ferdig brannstasjon til Tynset kommune innen første september.

Stor jobb

Bjørn Magnar Vik er faglig leder og avdelingsleder ved VS Entreprenør Bygg og Anlegg AS. Han forteller at de har en stor jobb foran seg når de nå skal rehabilitere det gamle renseanlegget og gjøre det om til en moderne brannstasjon.

– Betongbassengene som ble brukt i renseprosessen må ut, i tillegg må mye annet rives. Alt må vaskes og luftforsegles, alle innvendige flater skal renses og bygges opp på nytt.

Innen starten av september skal alt være klart. Da skal kommunen motta en komplett og ferdig brannstasjon, klar til bruk.

– Alt fra grunnarbeidet til kontaktene på veggen har vi ansvaret for å levere i henhold til kravspesifikasjonen, sier Vik.

– Men brannbilene får de ordne med selv, fortsetter han lattermildt.

Lokale underleverandører

Prosessen videre består av en karenseriode på 14 dager, deretter blir kontrakten signert. Det vil deretter bli søkt om igangsettingstillatelse og når den er godkjent kan arbeidet starte. For underetreprisene har VS Entreprenør vært i kontakt med flere lokale firmaer.

– Det er viktig å ha med lokale og solide bedrifter siden de har et garantiansvar, sier Vik.

Inntil kontrakten er signert vil han ikke si noe konkret om hvilke firmaer de kommer til å samarbeide med, men at byggingen vil føre til en solid innsprøytning i det lokale næringslivet er det ingen tvil om.

– Vi kommer til å ha 4–6 personer fra VS Entreprenør på byggeplassen. Totalt blir det 10–12 personer som til enhver tid jobber på bygget, forklarer Vik.

Oppskriftsmessig prosess

Prosessen fram til byggestart har gått pent og pyntelig for seg. Vik har ikke noe særskilt å sette fingeren på.

– Da papirene og spesifikasjonene kom på plass gikk det veldig fort.

Frist for anbud var midt i desember og planlagt byggestart var midt i januar, ifølge kunngjøringen for anbudskonkurransen.

– Det har blitt noen forsinkelser under evalueringen og tildelingen, forteller Vik.

Om det vil få noen konsekvenser for planlagt dato for ferdigstillelse gjenstår å se.

Artikkeltags