Tidligere Evenstad-dekan Harry P. Andreassen (56) er død

HØYT RESPEKTERT: Harry P. Andreassen var i mange år en høyt respektert dekan ved Høgskolen i Innlandets avdeling på Evenstad. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

HØYT RESPEKTERT: Harry P. Andreassen var i mange år en høyt respektert dekan ved Høgskolen i Innlandets avdeling på Evenstad. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Harry P. Andreassen, professor og mangeårig dekan ved Høgskolen i Innlandet (HINN), er død.

DEL

– Det er med stor sorg vi i dag tidlig mottok beskjed om at mangeårig dekan og professor ved HINN, Harry P. Andreassen, sovnet inn med sin nærmeste familie rundt seg i morgentimene i dag etter en langvarig sykdomsperiode, opplyser kommunikasjonsdirektør Frode Skår ved HINN i en pressemelding.

Andreassen ble i 2018 rammet av kreft, noe som førte til at han sa fra seg stillingen som dekan ved Høgskolen i Innlandets fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi, som har hovedadministrasjon på Evenstad i Stor-Elvdal.

Andreassen var en svært populær og vel ansett dekan på Evenstad. Da hans siste åremålsperiode ved Høgskolen i Hedmark gikk ut i 2015, fikk han stillingen fast fordi høgskolestyret mente han hadde gjort en så god jobb der.

Da Høgskolen i Hedmark fusjonerte med Høgskolen i Lillehammer til Høgskolen i Innlandet fikk Andreassen jobben som dekan ved Høgskolen i Innlandets fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi.

Andreassen ble født i 1962 og er opprinnelig fra Dokka.

Høgskolen i Innlandet har lagt ut følgende melding på sine nettsider om Andreassens bortgang:

«Det er med stor sorg vi i dag mottok beskjeden om at mangeårige dekan og professor Harry P. Andreassen har gått bort.

Han sovnet stille inn med sin nærmeste familie rundt seg etter en lengre sykdomsperiode.

Harry P. Andreassen markerte seg som dekan ved Høgskolen i Hedmark sin avdeling for skog- og utmarksfag på Evenstad, og var sentral i utviklingen av anvendt økologi som fag- og forskningsområde. Han ble tilsatt som dekan i 2003 og fungerte i den stillingen ved Evenstad og Blæstad i Høgskolen i Innlandet, som etter hvert også innbefattet fagmiljøet for bioteknologi, fram til 2018 da han valgte å tre tilbake fra dekanstillingen på grunn av sykdommen. Han fortsatte sitt virke som professor, blant annet med veiledning av doktorgradsstudenter og som prodekan forskning ved fakultet til det siste.

Våre tanker går til familie og kollegaer. Det arrangeres en minnestund på instituttet på Evenstad kl. 11 i dag.

Minneord og informasjon om begravelse og minnesamvær kommer senere.»

Artikkeltags