Prisen ble delt ut av fylkesordfører Even Aleksander Hagen på den store Agenda Innlandet-konferansen i Gjøvik onsdag.

– Utrolig koselig å få denne prisen, sier Wahl, som ikke legger skjul på at det ligger mye hardt arbeid bak.

Grand Prix-satsing

Wahl er daglig leder i The Woods på Rena og han er også kjent som talsperson for de gule ulvene i gruppa Subwoolfer, som vant fjorårets Melodi Grand Prix i Norge.

– The Woods satser bevisst på Melodi Grand Prix. Tre store låtskrivercamper ble holdt i fjor med låtskrivere fra hele landet. 40 låter er blitt laget. Rena-miljøet har også tett kontakt med NRK om hvilke type låter som kan være aktuelle. I fjor hadde vi fem av ti låter i finalen. MGP er verdens største musikkprogram. Her kan all slags musikk slippe igjennom. Musikk skal underholde og skape glede. Folk trengte en fest etter pandemien. To gule ulver blir for alltid husket, har Wahl tidligere uttalt til Østlendingen.

Wahl fikk prisen for arbeidet med å bygge opp selskapet og merkevaren The Woods og skape et pulserende musikkmiljø knyttet til studiet Music Business – Production ved Høgskolen i Innlandets avdeling på Rena.

Wahl underviser selv i musikkproduksjon og låtskriving på studiet.

Skal inspirere andre

Innovasjonsprisen, som er på 100.000 kroner og et kunstverk, og som ble delt ut for første gang onsdag, kan ifølge fylkeskommunen gis til gründere, bedrifter, utviklingsaktører og samfunnsaktører, som har bidratt til næringsutvikling i Innlandet gjennom bærekraftig innovasjon.

Det legges blant annet vekt på at prisvinneren skal representere et miljø som inspirerer andre næringsaktører i Innlandet og ha skapt synlige resultater i form av arbeidsplasser og investeringer i Innlandssamfunnet.