Grunnen til at dette var siste gang Årets unge gründer i Hedmark-prisen ble delt ut, er selvsagt at Hedmark og Oppland fylkeskommuner blir slått sammen til Innlandet fylkeskommune ved årsskiftet.

– Det er kjempefint med en sånn pris. At man får denne anerkjennelsen, betyr mye, sier prisvinneren, som var en av 10 kandidater i år.

Prisen ble delt ut av fylkesordfører Arnfinn Nergård (Sp), men det var en jury som plukket ut prisvinneren.

I juryens begrunnelse trekkes det fram at Due Bøhler er daglig leder for en bedrift som snart feirer 10-årsjubileum.

– De ni ansatte i denne bedriften har i noen år levd på mer nudler og havregrøt enn de fleste vanlige arbeidstakere, men med langvarig og stor innsats har bedriften nå oppnådd sterke resultater både økonomisk og for produktene sine. Bedriften har høstet stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt, blant annet for spillet My Child Lebensborn, et spill som er laget for mer enn bare underholdning. Sarepta Studio AS har oppstått ut fra et attraktivt studietilbud som tidligere Høgskolen i Hedmark opprettet. Både denne bedriften og flere andre har bidratt til at studenter har blitt boende i regionen istedenfor å flytte til større byer. Opprettelsen av et eget nettverk for bransjen har bidratt til å gjøre det attraktivt for bedriftene å bli værende i Hedmark, og årets unge gründer var en av ildsjelene i opprettelsen av dette nettverket, påpeker juryen.

Juryen, som valgte ut årets prisvinner, har bestått av Per-Gunnar Sveen (Hedmark fylkeskommune), André Lillehovde (Ungt entreprenørskap), Mathias Bakke Haugen (Innovasjon Norge), Kristian Bakke Haugen (Klosser Innovasjon), Linn Alicia Slora Kristiansen (NHO Innlandet) og Torunn H. Kornstad (Hedmark fylkeskommune).