– Vis at Elverum er en håndballby

  Christian Berge er klar med sitt Norge til Januar-cup, der de blant annet møter Elverum.

  Av
  Artikkelen er over 5 år gammel

  Om det blir fulle tribuner under helgens landskamper, øker sjansen for at flere større arrangement legges til Terningen Arena. – Jeg håper at Elverum beviser at den er en håndballby, sier landslagstrener Christian Berge.

  DEL

  Jeg håper at det blir full hall under helgens kamper i Terningen Arena. Skal vi ha et mål om at flere viktige landskamper legges til Elverum i framtiden, blir dette en viktig test, understreker landslagstrener Christian Berge.

  LES OGSÅ: Se alle Norges kamper DIREKTE!

  Han mener alt ligger til rette for at Elverum skal kunne arrangere alt fra landslagssamlinger til kvalifiseringskamper:

  – Vi har fantastiske fasiliteter her, men gode treningsmuligheter i Terningen Arena, og et hotell som ligger nærmest vegg-i-vegg. Vi vil veldig gjerne komme tilbake hit, men da er vi avhengige av at publikum også viser sin interesse, konstaterer Norge-sjefen, og legger til:

  – Vi vil mye heller spille for fulle tribuner i en mindre hall, en foran et glissent publikum i store arenaer.

  LES OGSÅ: Redd for straffetrening

  Og Berge får støtte av Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund:

  – Vi vurderer hvor vi skal legge våre arrangement etter mange forskjellige kriterier. Når det gjelder de store EM-kvalifiseringskampene som for eksempel den som kommer mot Kroatia nå i vår, er vi nok avhengige av en større hall, ettersom vi mener at den har et større publikumspotensial enn de setene som finnes i Terningen Arena. Men vi arrangerer mange kvalifiseringskamper, turneringer og samlinger, og det er absolutt mulig at vi vil legge flere aktiviteter til Elverum og Innlandet, sier Birkeland, og legger til:

  – Vi vet at Elverum kan vise til stor interesse for herrehåndball, og sammen med Bodø og Arendal utmerker denne byen seg i så måte. Det blir spennende å se hvor mange som kommer på helgens kamper, og vi vet jo også at Elverum-publikummet er svært engasjert. Det er alltid god stemning her, og det setter vi selvfølgelig stor pris på.

  LES OGSÅ: Fikk inspirerende økt med Gullerud

  Og tidligere Elverum-trener Christian Berge mener engasjementet i byen også kan utnyttes til å gi den nasjonale herrehåndballen et løft.

  – For en prestasjonsgruppe er det alltid viktig å ha et godt publikum i ryggen. Når jeg ser tilbake på min tid som Elverum-trener, var Terningen Arena et fort, og det er klart at vi har fått mye hjelp av våre lojale supportere. Det er like viktig at landslaget får denne støtten. Vi er i en oppbyggingsfase, og har et veldig ungt lag som kan bli meget bra på sikt. Vi har allerede begynt å ta steg, og det er viktig at norsk herrehåndball tar ytterligere skritt fram i rampelyset, sier Berge, og legger til:

  LES OGSÅ: Mannefall for Elverum

  – Vi har vært mange steder der interessen har vært laber, så det hadde vært utrolig bra om håndballbyen Elverum står fram slik at flere arrangement legges hit på sikt. Dette er også en flott anledning til å se både etablerte profiler og nye talenter som skal representere Norge i mange år framover!

  Artikkeltags