Fra hissigpropp til trener-topp

– Jeg ble en bedre trener av å lede Elverum. Det året jeg startet, var jeg proppfull av adrenalin, sier Christian Berge. (Foto: Anita Høiby Gotehus / NTB Scanpix)

– Jeg ble en bedre trener av å lede Elverum. Det året jeg startet, var jeg proppfull av adrenalin, sier Christian Berge. (Foto: Anita Høiby Gotehus / NTB Scanpix)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg ble en bedre trener av å lede Elverum. Det året jeg startet, var jeg proppfull av adrenalin. Jeg trodde jeg var spiller fortsatt, og kjeftet mer på dommerne enn jeg ledet laget. Men jeg har blitt roligere, eldre og lært mye av tiden i Elverum, konstaterer landslagssjef Christian Berge.

DEL

Nå har han ledet «Nye Norge» til en semifinale i EM. Som leder for herrelandslaget har han på én uke opplevd å slå Polen på hjemmebane, og sendt de regjerende OL-,VM- og EM-vinnerne fra Frankrike hodestups ut av turneringen uten æren i behold.

– Jeg har drømmejobben. Men det hadde jeg også før EM, så jeg trives veldig godt, konstaterer Berge overfor Østlendingen.

Han er mannen alle vil snakke med på pressekonferansen. Etter seieren mot Frankrike haglet de rosende superlativene over trønderen, som begynner å skjønne mer og mer hvor heldig han er:

– Jeg er så heldig som får lov til å jobbe med det morsomste jeg vet. Det forstår jeg mer og mer av, konstaterer Berge, som ser mange likhetstegn mellom jobben han gjorde i Elverum Håndball, og det han har tatt med seg inn i landslaget:

– I Elverum klarte vi å få fram et produkt som begynte å bli veldig bra. Vi jobbet hardt sammen for å ta nye steg, og de jeg jobbet sammen med hadde der, som her, viste en fantastisk entusiasme og en vilje til å bli bedre, sier landslagssjefen, og legger til:

– Jeg ble en bedre trener i Elverum. Det året jeg begynte var jeg så proppet full av adrenalin, at man skulle tro jeg var spiller. Jeg kjeftet mer på dommerne enn jeg ledet laget. Men jeg ble roligere, eldre og lærte mye. Jeg har tross alt lagt igjen mesteparten av praksisen min i Elverum.

– De som har sett deg på benken under EM vil kanskje ikke være helt enig i beskrivelsen «rolig»?

– He he, nei. Jeg viser mye følelser når det kommer til idrett. Det har jeg alltid gjort. Der og da lever jeg helt i min egen verden, svarer landslagssjefen, som blir ekstra engasjert da vi spør ham hvor viktig det er å nyte opplevelsen underveis:

– Det er SÅ viktig å nyte dette. Jeg var faktisk redd på forhånd for at vi ikke skulle klare det. Men nå koser jeg meg med analyse, jeg koser meg med samtaler og det sosiale med gutta. Det har vært en eneste lang opptur til nå, og jeg håper det fortsetter!

– Dere har levert så gode resultater at det nå snakkes høyt om EM-gull. Er det grådig?

– Hva skal man si. Vi snakker i alle fall ikke om det. Vi snakker arbeidsoppgaver. Tyskland er et fysisk robust lag, og et vanskelig lag å slå. Vi er definitivt underdogs i denne kampen også, men vi skal gå inn og kline til, lover landslagssjef Christian Berge.

Artikkeltags