Gå til sidens hovedinnhold

Magnus Gullerud (26) veteran i Berges «Nye Norge»

Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Gullerud er bare 26 år gammel, men allerede for veteran å regne i landslagssammenheng. Faktisk har Skarnes-gutten fjerde flest kamper i hele EM-troppen.

Den tidligere Elverum-spilleren har i løpet av de siste årene blitt en fast brikke i Christian Berges «Nye Norge».

For 26-åringen står nå med 87 landskamper (oppdatert etter Frankrike-kampen 4. januar), og er dermed i full fart mot tresifret antall landskamper.

Avhengig av hvor langt Norge går, og hvor mye spilletid han får, kan Gullerud nå 97 spilte matcher med flagget på brystet i løpet av mesterskapet.

Det inkluderer eventuelt også de to kampene som gjenstår i Golden League-turneringen i forkant av håndball-EM.

Myrhol troner på topp

Men allerede nå tilhører han den mest erfarne kvartetten i et relativt ungt norsk lag.

For med 87 landskamper har han den fjerde lengste Norge CV'en av de spillerne som er med i årets EM-tropp.

Øverst på lista troner selvsagt kaptein og landslagsveteran over noen: Bjarte Myrhol. Skjern-spilleren står med 209 landskamper. Deretter følger Espen Lie Hansen med 131 og Magnus Jøndal med 109.

Magnus Gullerud er ligger dermed først i køa til å være den neste som når 100 landskamper.

– Det er litt sprøtt å tenke på, men mest av alt er det veldig morsomt at jeg har fått være med så lenge, konstaterer Gullerud overfor Østlendingen.

Og erfaring og rutine kommer definitivt godt med når «Nye Norge» nå står på trappene til et mesterskap der forventningene er langt høyere enn tidligere.

Erfaring gir trygghet

– Det gir en trygghet at man allerede har vært med på å spille de store matchene mot de store lagene. Det gjør det kanskje litt enklere å fokusere på oppgavene man har foran seg, i stedet for alt rundt, sier Gullerud, som har vært med på hele den vanvittige reisen under Christian Berge som kulminerte i et VM-sølv i Frankrike for ett år siden.

Foreløpig har ikke Berge & co. annonsert noe resultatmål for årets mesterskap, men det er liten tvil om at «Nye Norge» er en gjeng som er sulten på suksess, og som gleder seg til å ta fatt på nok et mesterskap.

Det gjelder også i aller høyeste grad Magnus Gullerud:

– Jeg håper jo at jeg får bidratt så mye som mulig, og at vi kan gjenta suksessen fra i fjor. På en måte var det helt surrealistisk at vi klarte det VM-sølvet, men samtidig vet vi at vi har et godt lag der alle gutta nok har ambisjoner om å være med å kjempe om medaljene, sier Gullerud.

Torsdag ble det femmålstap mot Frankrike i den første kampen i Golden League. Det skal imidlertid nevnes at lagets store stjerne, Sander Sagosen, sto over kampen. På tribunen satt også både Gøran Johannessen og Eivind Tangen, som begge tråkket over på trening.

– Det ble en litt rotete kamp, der vi bommet litt på timingen i forsvaret og slet med treffprosenten i angrep. Vi har en del å gå på, men vi har fortsatt to kamper på å få spilt sammen laget, og så skal vi være klare til EM, konstaterer Magnus Gullerud.

Neste match for Berge & co. er mot Danmark lørdag.

Les også

Elverum-trio vraket

 

Kommentarer til denne saken