– En utfordrende rolle

DÅRLIG PERIODE: Christian Berge (til venstre) kjenner godt til utfordringene Michael Apelgren har som spillende trener. Men landslagssjefen mener det ikke nødvendigvis er det som gjør at Elverum nå har tapt fire strake kamper.

DÅRLIG PERIODE: Christian Berge (til venstre) kjenner godt til utfordringene Michael Apelgren har som spillende trener. Men landslagssjefen mener det ikke nødvendigvis er det som gjør at Elverum nå har tapt fire strake kamper. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter brakseieren i Terningen Arena mente ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic at Elverum bør kutte ut spillende trener. – En utfordrende rolle, men det er ikke der problemet ligger, sier tidligere spillende trener i EHH, Christian Berge.

DEL

For da Christian Berge kom til Elverum i 2008 var det nettopp som spillende trener.

Nå ser trønderen fra tribunen at hans arvtaker sliter.

Tapet mot Arendal var Elverums fjerde strake.

En verre tapsrekke har ikke laget hadde siden høsten 2006.

– Det er ikke lett å skulle dekke de to rollene. Du skal prestere som spiller samtidig som du skal ha kontroll på det som skjer fra et trenerperspektiv. Det er en utfordrende rolle, sier Berge og får støtte av TV2-ekspert Bent Svele.

– Vanskeligere nå enn før

– Det er lett å være etterpåklok og si at Apelgren skulle vært trener og lagleder og unngått å spille selv. Det er ingen ideell sak å ha en spillende trener, sier Svele.

Den sesongen Berge var spillende trener i Elverum endte klubben på 5. plass i eliteserien, tapte cupfinalen mot Runar og røk ut i kvartfinalen i sluttspillet.

Berge mener det er mer utfordrende nå, enn under hans tid.

– Da jeg var kom var nivået i norsk herrehåndball dårligere enn det er nå. Det er sannsynligvis vanskeligere å kombinere rollene nå.
Etter kampen mot ØIF Arendal søndag sa Apelgren til Østlendingen at han skulle ta en vurdering på egen situasjon etter denne høsten.

Men både Berge og Svele er klar på at det ikke er Apelgrens dobbeltrolle som gjør at Elverum er inne i en tung periode.

– Vi ser jo at det her fungerer andre steder. I Bodø har Børge Lund hevet laget og Elverum som lag skal være bedre enn det de har prestert i det siste, uavhengig av Apelgrens rolle, sier Svele.
Christian Berge mener det ikke er så enkelt som å kutte ut spillende trener, som Kurtovic mener.

– Det virket som spillerne ikke var mentalt til stede i kampen mot Arendal, sier Berge.

Bent Svele har fulgt Elverum i flere kamper denne sesongen, senest mot Haslum for et par uker siden.

Han er overrasket over det han har sett av gullfavorittene den siste tiden.

– På banen det skorter

– Kvaliteten på det Elverum drev med mot Haslum var ikke bra. Jeg liker ikke å bruke ordet skremmende, men med et så godt lag som det Elverum har, skal det ikke være mulig, sier Svele, som mener det er naturlig at det blir en overgang etter at Berge ble landslagssjef på heltid.

– I Berge har de hatt en naturlig arbeidsleder og han har stått for noe som har fungert over lang tid. Når han blir borte blir det naturligvis en overgang og nå er Elverum inne i en utfordrende periode med de resultatene de har hatt. Men samtidig er det samme laget og det er det som skjer ute på banen som har skuffet mest, sier Svele og får støtte av målvakt Morten Nergaard.

– Det er ikke et tema for oss at det ikke fungerer med spillende trener. Det er vi på banen som ikke presterer. Vi sliter kollektivt og det er kanskje i ferd med å sette seg litt mentalt. Men det er langt fra noe murring i gruppa, sier han.

Artikkeltags