Skuddkrise og Rio-farvel for Sagosen og co.

Kristian Bjørnsen slet med å overliste Ivan Stevanovic i Kroatias mål søndag. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Kristian Bjørnsen slet med å overliste Ivan Stevanovic i Kroatias mål søndag. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

OL-drømmen brast for de norske håndballgutta søndag. Kroatias keeperspøkelse Ivan Stevanovic ga dem mareritt på vei mot 21-27-tap.

DEL

Norge trengte minimum uavgjort for å sikre plass i Rio de Janeiro-lekene. Det tok ikke lang tid før det var helt urealistisk engang å tenke på.

Kroatia gikk rett opp i 5-0 og hadde på det meste 13-4. OL-mesterne fra 1996 og 2004 spilte hardt og godt forsvar, og det tvang fram mange dårlige norske avslutninger.

– Nå føles det meget tungt. Det var OL-sjansen som glapp. Vi spilte oss til en god mulighet, men den glapp allerede de ti første minuttene, sa Bjarte Myrhol etter kampen.

Stengt

Stevanovic spilte sitt livs beste omgang. Han hadde en redningsprosent på 75 etter Norges første 16 skudd på mål. Av disse stoppet kroaten tolv. Det sto 14-7 til pause.

– Han sto fantastisk og fikk et psykisk overtak. Kroatene fikk selvtillit og tid til å spille kroatisk håndball på sitt beste. Jeg vet det selv at hvis keeper står så bra så føler man seg litt uovervinnelig bak der, sa Myrhol til NTB.

Norge startet så 2.-omgangen med å bomme på fire av sine fem første skudd. Dermed ble det heller ikke lagt nok press på Kroatia til å skape utrygghet.

Kroatene påførte Bjarte Myrhol og de andre et nytt sviende tap. Bronsekampen i EM i januar ga også seier til Kroatia.

Norge har ikke hatt håndballag for herrer i OL siden 1972.

Løft

Berge overtok landslaget etter svenske Robert Hedin. I starten av april for to år siden ledet trønderen sine første kamper.

Så bommet Norge i VM-kvalifiseringen etter skuffende spill mot Østerrike.

EM-plassen ble sikret i fjor, og mesterskapet i Polen ble en fest tross tap mot Tyskland (semifinale) og Kroatia til slutt.

Framgangen har vært solid siste månedene.

I juni venter en kinkig VM-kvalifisering mot Slovenia. Vinneren av dobbeltkampen får plass i Frankrike-mesterskapet neste år.

Norge har ikke spilt VM siden 2011. OL-klare Slovenia var et av de to verste lagene å trekke. Det blir trolig to uhyre jevne kamper 11. og 15. juni.

LES OGSÅ:

Artikkeltags