Country står sterkt i Solør – men viruset tok jubileet

SENTRALE: Fire sentrale skikkelser i Solør countryklubb, fra venstre Tor Arne Rønning, John Stensberg, Roar Skybakmoen og Trond Kneppen.

SENTRALE: Fire sentrale skikkelser i Solør countryklubb, fra venstre Tor Arne Rønning, John Stensberg, Roar Skybakmoen og Trond Kneppen. Foto:

Tidlig på 2000-tallet var Solør et senter for countrymusikken med en rekke små og store konserter og to lokalradioprogram i uka. I vår skulle man feiret 25-årsjubileum i den lokale countryklubben. Men den festen satte koronaviruset en stopper for.

DEL

– Det ble slik. Men fortvil ikke, vi kommer til å lage en jubileumsmarkering før eller senere. Mest trolig vil det skje på nyåret neste år. Solør Countryklubb er den eldste i landet for denne musikkarten, og vi kommer til å gjøre det vi kan for å holde liv i den. Den fortjener også et skikkelig 25-årsjubileum. Noe interne tilstelninger tror jeg vi også skal få til utover høsten. Blir det Våler-dager i august, kommer vi nok også til å være med der, sier leder i klubben, Roar Skybakmoen.

Musikken fortsatt populær

Han var sammen med Torbjørn Johansen og Borge Kolstad med på å stifte klubben i sin tid. Med var også John Stensberg og Tor Arne Rønning som sammen med Skybakmoen fortsatt sitter i styret i klubben.

– Countrymusikken er fortsatt populær blant solungene. Men det er dessverre ikke så mange som er med i klubben lenger. Vi hadde nok vår gullalder i begynnelsen på 2000-tallet da vi hadde konserter med artister som Joe Jonsdale, en kanadisk countryartist som også er æresmedlem i Solør countryklubb. Han spilte flere steder i Solør og var meget populær i distriktet. På den tida hadde vi også to radioprogram i uka, og interessen for country var på topp, sier Roar Skybakmoen.

Klubben hadde på det meste mer enn 70 medlemmer, og man hadde egen linedance-gruppe som reiste rundt og hadde oppvisninger.

De siste årene har medlemsantallet gått ned, og nå er det rundt 15 personer som er medlemmer og tar tak når klubben trenger det. Noen er falt fra, mens andre har valgt å bli mer passive i forhold til klubbvirksomheten, sier Roar Skybakmoen.

Veteranene står på

Så lenge klubben har veteraner som Roar Skybakmoen, Tor Arne Rønning, John Stenberg, Trond Kneppen og Kåre Ryen i sine rekker, er det ingen fare countryklubbens eksistens.

– Nei, vi akter å holde på, og du skal ikke se bort ifra at dette kan snu igjen og klubben vokse seg større og sterkere. Vi skal gjøre vårt til at det kan skje, sier de nevnte karene som også utgjør styret i Solør countryklubb.

De har også foretatt noen turer til countrymusikkens hjemland, USA, og ser ikke bort ifra at det kan bli flere turer både dit og til andre countryarrangementer i inn – og utland etter hvert som verden normaliserer seg igjen.

Artikkeltags