Gå til sidens hovedinnhold

– Søndag er vi alle fra Kongsvinger

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Det sa Hamar-ordfører Einar Busterud og dro på seg KIL-trøya.

(Glåmdalen)

At KIL kom til cupfinalen har overrasket de fleste, også Hamar-ordfører Einar Busterud, som søndag tar på seg KIL-trøya for å heie fram «erkefienden» fra skogen.

– Jeg synes jo det er overraskende, men veldig gledelig. Kongsvinger har gjort en utrolig god jobb etter de var i 2. divisjon. De har bygget opp en solid klubb og en god organisasjon rundt laget, forteller ordfører Einar Busterud.

– Jeg har sagt at jeg skal på kampen og ha på meg KIL-drakt. Så søndag er jeg ikke flau over å ha på meg denne trøya. Nå må vi se stort på det.

 Men det gjelder selvsagt ikke når Kongsvinger skal møte HamKam i senere kamper, gliste ordføreren.

– Men søndag må vi fra Hedmark la lokalpatriotismen ligge og heie fram KIL til seier, sier Einar Busterud som var litt på glid om å slå sammen de to lagene etter hvert.

– Det kan jo hende at å slå sammen KIL og HamKam blir fase to, sa ordføreren, som kanskje er litt engstelig for hva Hamarsingene vil si når de får se ordføreren sin i den hvite og røde KIL-trøya.

– Men jeg tror det går bra. Som jeg sa, søndag er vi alle fra Kongsvinger og tenk hvor stort det hadde vært om KIL slo Rosenborg.

Om de gjør det, tipper jeg resultatet blir 2–1, sa ordføreren som er glad han klarte å holde munn i rette øyeblikket. For om Rosenborg hadde møtt sitt Waterloo på Ullevaal søndag, hadde det blitt en lang spasertur hjem for den blide ordføreren.

– Egentlig hadde jeg tenkt å si at jeg skulle gå hjem fra Ullevaal til Hamar hvis KIL vant. Men siden Trump vant valget, så tenkte jeg at det usannsynlige kan skje, så jeg tar nok bussen hjem igjen.

Vi får si at ulykka har skjedd og så får vi håpe at lykka skjer søndag, sier ordfører Einar Busterud som gleder seg til å se kampen – i KIL-trøya.

 

Kommentarer til denne saken