Daglig leder ikke bekymret for Champions League-spill i høst

VIKTIG Å FØLGE REGLER: Daglig leder i Elverum Håndball, Mads Fredriksen, sier at det blir viktig at klubbene tar smittevernet seriøst.

VIKTIG Å FØLGE REGLER: Daglig leder i Elverum Håndball, Mads Fredriksen, sier at det blir viktig at klubbene tar smittevernet seriøst. Foto:

Om snaue seks uker skal Elverum Håndball spille i Champions League. I hvert fall etter planen.

DEL

Til TV 2 sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad at han har liten tro på at det kan spilles kamper hjemme og borte fra 12. september.

EHF (Det europeiske håndballforbundet) sier til nettstedet at de har både en plan B og en plan C.

– Vi jobber mot å skulle starte som vanlig midt i september. En mulighet vi har sett på er å organisere private charter-flyginger til alle lagene. Vi overvåker smittesituasjonen hele tiden og har tett dialog med de ulike klubbene, skriver de til TV 2.

For Elverum Håndball er Champions League en viktig turnering hva økonomi og publisitet gjelder.

– Champions League er de kampene som drar inn mest penger, og jeg håper forbundet ser på eventuelle kompensasjonspakker som dekker tapet av inntekter, sier daglig leder Mads Fredriksen om det verst tenkelige skulle skje. At ikke det blir noe Champions League-spill.

Men Fredriksen er ikke veldig bekymret.

– Det blir viktig at alle lagene følger lokale regler for smittevern. Jeg er ikke så bekymret for om vi får reise ut eller ta imot lag. Ansvaret ligger på klubbene og hvordan de forbereder seg, sier han til TV 2.

Daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold, er imidlertid bekymret for karantener i forbindelse med reisingen.

– Vi heier på alle lagene som skal ut i Europa, men må også verne om resten. Dersom et lag befinner seg i rød sone, så må spillere og apparat rundt i karantene, uansett. Grønn sone er ja, rød sone er nei, sier han.

Elverum Håndball begynner sesongen med bortekamp mot Runar 30. august, før de etter planen skal møte Porto borte 16. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken