Lørdag kan du lære pols av landets beste dansere

SVINGER SEG: Kari og Stig Nilssen skal lære bort pols til nybegynnere under storhelga i Løten 1. september. (Foto: Thor Hauknes)

SVINGER SEG: Kari og Stig Nilssen skal lære bort pols til nybegynnere under storhelga i Løten 1. september. (Foto: Thor Hauknes) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helga kan nybegynnere lære å danse pols av et dansepar i norgestoppen; Kari og Stig Nilssen i Løten.

DEL

De har danset sammen siden 1987, vunnet flere priser og regnes i dag som de fremste utøverne og instruktørene for polsdansen i Østerdalen og runddanstradisjonen fra Hedmark.

Denne helga er det for tredje år på rad storhelg med kurs, konserter og dansefest i Løten, alt i folkemusikkens og folkedansens tegn, med Hæsjtægg Hedmark som arrangørlag.

Kari og Stig Nilssen tilbyr nybegynnerkurs i pols, og arrangørene holder døra åpen for deltakere som ennå ikke har meldt seg på.

– Vi åpner for drop in på nybegynnerkurset i pols med Kari og Stig. Hvis noen ønsker å være med på de andre kursene, må de ta direkte kontakt med arrangørene, sier Sigrid Stubsveen i komiteen for storhelga.

Viderekomne polsdansere får instruksjon av Inga Myhr. Det blir også spellkurs og sangkurs. Kursene foregår på dagtid på Løten ungdomsskole.

På kvelden blir det konsert på Bøndernes Hus med gruppa Hollos Efterfølgere. De spiller også på dansefesten senere samme kveld, sammen med Østerdølenes Spellmannslag, Hedmark Juniorspellmannslag, Steinsgårdskroken Spell- og Danselag, Morken & Nyrønning og Att og fram.

Konsert og fest er åpne arrangementer, uten forhåndspåmelding.

Artikkeltags