Gard (20) inviterer til «Dansefarmen» hjemme på gården i Rendalen

DANSETALENT: Gard Lervang ved Jutulhogget som ligger bare et steinkast unna hjemgården Nygarden.

DANSETALENT: Gard Lervang ved Jutulhogget som ligger bare et steinkast unna hjemgården Nygarden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg ønsker å integrere dans og natur og la unge dansere bli inspirert til å ta i bruk og ta vare på naturen, sier Gard Lervang. I sommer inviterer han for første gang til «Dansefarmen» hjemme på gården på Midtskogen i Rendalen.

DEL

I «Dansefarmen» er det ingen som blir stemt ut og fellesskap er viktig.

Elev på Norges dansehøyskole

Gard går første året på Norges dansehøyskole (DNH) i Oslo, og fikk ideen om «Dansefarmen» under øving av hans forrige danseprosjekt «Long Awaited Journey» på Tynset i fjor.

-Noen av danserne var innlosjert hos oss på Nygarden i Rendalen. De fikk bo på gården og hjelpe til med dyrestell, samtidig som vi øvde til danseforestillingen. Det syntes de var en herlig og eksklusiv opplevelse. Så hvorfor ikke lage det hele til en sommerleir i sommer? tenkte jeg, sier han.

Født og oppvokst på gården på Midtskogen synes han det er en berikelse å ha nærhet til både dyr og natur rett utenfor stuedøra, og attpåtil ha Jutulhogget bare et steinkast unna. Det å kunne bevege seg i naturen gir både ro og ny energi», mener Gard.

Må bli 11 år i år

Derfor arrangeres «Dansefarmen» i Rendalen for første gang 8.–12. juli. Det er en leir for alle, enten du er nybegynner eller viderekommen innen dans. Det eneste kriteriet er at deltakerne minst blir 11 år i år.

– De får prøve ulike dansestiler, hente ku fra beite, mate kalver, gå tur i Jutulhogget, lage Gress-disko og mye mer. For å få dette til har jeg engasjert hele familien min, foreldre, søsken og besteforeldre. Å gjøre dette sammen skal bli skikkelig gøy. Ofte er vi alle opptatt med hver våre ting, men nå får vi et felles prosjekt som sikkert skaper både glede og irritasjon. Vi lærer nok mye av dette alle sammen, ler Gard.

Jacob Grongstad fra Tønsberg som er en studiekamerat på NDH blir også med som danselærer. De har utviklet seg i forskjellige sjangre, og det skaper bredde i dansen.

Avsluttes med danseforestilling

– Vi tror at vi blir et bra team som bygger på hverandres styrker, smiler Gard.

Deltakerne på «Dansefarmen» skal arbeide fram mot en danseforestilling i slutten av uka og be inn bygda og nabobygdene til gratis forestilling fredag 12 juli. Forestillingen får navnet «Singularity». Det er basert på tanker om singularitet og at kunstig intelligens kan ta av og få store konsekvenser for menneskeheten.

MEDARRANGØR: Geir Lervang er faren til Gard og gårdbruker på Nygarden på Midtskogen i Rendalen.

MEDARRANGØR: Geir Lervang er faren til Gard og gårdbruker på Nygarden på Midtskogen i Rendalen. Foto:

– Jeg tror det blir spennende å lage dans om dette temaet ute i naturen. Naturen står som en motvekt til kunstig intelligens og dansen får fortelle om dilemmaer og motsetninger, fortsetter han.

– Er dette et tema for 11-åringer?

«Dansefarmen» er for alle mellom 11 og 25 år og vi skal ikke undervurdere barn, bare se hva barn og unge gjør for å stoppe klimakrisen, sier Gard og legger til:

– Vi har plass til flere. Meld dere på så ses vi til sommeren.

Artikkeltags