Bygdesving fenget

Konsentrerte: Jens Svenkerud og Maria Finstad er konsentrerte på dansegulvet under svingkurset.Alle foto: sverre viggen

Konsentrerte: Jens Svenkerud og Maria Finstad er konsentrerte på dansegulvet under svingkurset.Alle foto: sverre viggen

Artikkelen er over 4 år gammel

Bygdesving i firetakt på lokalet var et kurs som slo an hos unge i Sporty 4-H i Våler. 13 par var i sving i flere timer på Nordaberget grendehus.

DEL

Tre firedeler av de svingende ungdommene var medlemmer i Sporty 4-H, mens noen kom utenfra. Det gikk også opp parmessig, slik at det jente og gutt i alle 13 parene. Deltakerne var fra sjuendeklasse og oppover.

– Det blir danset en del på leirer medlemmene er på, så det er nok greit for mange at det blir et slik kurs. Det var nok litt grualt for en del av gutta før de kom i sving med jentene. Men det løsnet. Nå bytter man dansepartnere og trives sammen på gulvet, sier klubbrådgiver i Sporty 4-H i Våler, Stein Erik Sandnæs.

Kurset i Nordaberget startet fredag kveld under ledelse av kursholderne fra Stange.

Etter at de første timene var unnagjort ble det en liten pause. Så fortsatte mange som skulle overnatte, på dansegulvet utover natta.

Så var det på´n igjen lørdag morgen, og for stadig flere falt brikkene på plass ettersom tida gikk.

– Vi håper jo p flest mulig deltakere, men 13 par ble faktisk mer enn vi nesten våget håpe på. Jeg tror ingen av deltakerne her kommer til å angre på at de ble med på dette dansekurset, sier Sandnæs.

Artikkeltags