Gå til sidens hovedinnhold

Dansk ekspert før VM-duellen: – Norge videre med arroganse, Sagosen virkelig «outstanding»

Artikkelen er over 2 år gammel

Den anerkjente danske håndballkjenneren Bent Nyegaard ber hjemmefansen jekke ned seierssikkerheten litt før VM-finalen i håndball. Han holder 55-45 på Danmark.

Det er langt mer moderat enn mange andre. TV3s Joachim Boldsen holder danskene som 65-35-favoritt.

Nyegaard har et langt liv innen håndballen både som spiller og trener på toppnivå. Nå jobber han som ekspertkommentator i dansk TV 2.

– Jeg er mektig imponert over det Norge gjorde fredag med forutsetningene som var der, ikke minst etter at de kom bakpå fra start. Det er ikke lett å spille foran 12.500 tyskerne. Jeg synes Norge gjorde det med arroganse. De lot seg ikke provosere. Tyskland spilte helt urimelig hardt og brutalt, sier Nyegaard til NTB.

– Sagosen var bare virkelig «outstanding». Men det som gjør det litt vanskelig for meg å vurdere hvor gode Norge egentlig er, er at Tyskland ikke holder særlig høyt nivå i angrepsspillet.

– Spillere som Sagosen, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen reiser seg alltid underveis i kampene, og spesielt er Hansen en type som aldri blir borte. Det er bare personligheten hans.

– Hva er seierssjansene for Norge?

– Danmark spiller fantastisk for tiden og har hjemmebane. Jeg vil si 55-45 for Danmark, sier Nyegaard.

Danmark har tapt tre VM-finaler og aldri vunnet gull i denne turneringen. Søndag kommer det 15.000 tilskuere i Boxen-hallen.

Kommentarer til denne saken