Gå til sidens hovedinnhold

De har penger å dele ut – etterlyser flere søkere

I fjor klarte Barn og unges kommunestyre i Løten bare å dele ut halvparten av pengene de råder over. Hvorfor? For få søkere.

– Det tyder på at det ikke er mange nok som vet om ordningen, sier Simen Hagen Korsbakken (15), ordfører for BUK i Løten.

Da fjorårets pott på 20.000 kroner skulle deles ut, var det bare kommet én søknad. Dermed fikk elevene på Hedemarken Friskole 10.000 kroner til nytt utendørs bordtennisbord, mens resten av beløpet ble stående ubrukt på kommunens konto.

Derfor er det en god mulighet for at BUK i år kan dele ut til sammen 30.000 kroner, og da bør det i alle fall ikke mangle gode søknader, mener ungdomsrådet, som oppfordrer alle til å benytte seg av sjansen.

– Dette er et ekstra tilskudd som kan brukes til alt fra nye drakter til fotballaget til nesten hva som helst, så lenge det kommer barn og unge til gode, sier Simen Hagen Korsbakken.

Søknadsfristen er 12. mars, opplyser Mona Myrvang Nygaard, som er sekretær for BUK. Pengene bør gå til investeringer for barn og ungdom i nærmiljøet eller åpne enkeltarrangementer utenom skoletid. Tidligere har BUK gitt støtte til blant annet musikkutstyr på Ådalsbruk skole, svømmeutstyr på Jønsrud, instrumenter til skolekorpset og pizzaovn til Åpen hall.

Hvem som får penger i år, bestemmes i BUK-møtet 23. mars.

Les også

30 søkere vil lede barne- og ungdomsarbeidet i Løten

Les også

Biblioteksjefen ble gledelig overrasket – og nå skal det bli enda tryggere å låne bøker

Kommentarer til denne saken