Det har de sentrale medlemmene i Våler kunstnerforum bestemt. Nå blir det så vel separatutstillinger som fellesutstillinger fra andre helg i juni til og med andre helg i september.

– Vi ønsker fortsatt å gi folk i Våler og omegn, ja, fra hvor som helst, muligheten til å oppleve lokal kunst og se hva som blir skapt og skjer i lokalsamfunnet, sier Yngvill Knutson, ny leder i Våler kunstnerforum.

Mot 1000-årsjubileet

Virksomheten ved den gamle jernbanestasjonen i Våler skal fortsatt gå på skinner når det gjelder den kunstneriske virksomheten. Nå bruker man denne sommeren til å jobbe seg fram mot det store 1000-årsjubileet som skal feires hele 2022 i Våler.

Kunstnerforumet blir en viktig del av det.

– Det er blitt en traurig periode for oss. Først kom koronaen og satte en begrensning for hva vi kunne holde på med. Men vi har fått til mye også i den perioden. Så døde plutselig Turid Evang. Det var et sjokk for oss alle. Vi har bestemt oss for og har som et veldig klart mål at det skal drives videre i Våler kunstnerforum i Turids ånd. Og det vil bety at vi må stå på og ha så stor virksomhet og så mye på gang at det virkelig blir i hennes ånd, sier sentrale medlemmer og utøvende kunstnere i forumet.

De slår fast at Turid Evang har gitt dem en grunnmur å bygge virksomheten videre på. Og det byggverket skal inneholde så vel Evangs omfattende produksjon som det de mellom 45 – og 50 medlemmene skal holde på med og produsere. Og ikke minst vise fram for alle som har lyst til å oppleve det.

Bredt spekter

Under Turid Evangs ledelse var det et veldig bredt spekter kunst som ble utøvd. Slik skal det fortsatt være med alt fra skriveprosjekter til maleri, fotografi, skulptur og alt man kan tenke seg og er blitt vant til å drive med.

Alt dette skal altså publikum få oppleve gjennom utstillinger på kunststasjonen i Våler. Og den muligheten byr seg altså alt andre helga i juni. Og forumets medlemmer skal delta på utstillinger andre steder. I begynnelsen av august skal rundt 20 kunstnere i Våler kunstnerforum delta på en utstilling på Holmgård i Grue.

– Det blir i hele tatt stor virksomhet, og vi mener at vi skal fortsette å glede mange gjennom utstillingene både her på kulturstasjonen og andre steder. Vi er også åpne for å få inn flere medlemmer i Våler kunstnerforum, sier den nye lederen, Yngvill Knutson.