Debatt uten kunnskap

DEBATT: Det røde sykkelstativet i Elverum er igjen gjenstand for skarpe ordvekslinger.

DEBATT: Det røde sykkelstativet i Elverum er igjen gjenstand for skarpe ordvekslinger. Foto:

DEL

LEDER 
Elverum kommunes røde sykkelstativ i Leiret er igjen gjenstand for stor oppmerksomhet. Den fargerike innretningen, med plass til ti sykler, er nå plassert i Storgata etter at den i debutsesongen i fjor sto utenfor Biblioteket i St. Olavs gate. På sosiale medier hagler meldingene, akkurat som de gjorde i fjor da sykkelstativet var nytt. Folk flest kommenterer i vilden sky, stort sett hvor idiotisk sykkelstativet er og hvor stygt det er. Sjølsagt også at dette er total uvettug bruk av penger. Våre skattepenger. Og da ruller debatten videre rundt hva skattepengene våre heller skulle vært brukt til.

Det er bare en hake ved det hele; det er ikke benyttet penger som kunne vært brukt til lavere eiendomsskatt eller flere grønne planter på sjukehjemmet. Elverum kommune søkte Statens vegvesen om midler til sykkeltiltak i 2017. Midt i blinken for folkehelsebyen og den nye byplanen. Kommunen fikk midler og det ble bestemt å kjøpe inn vanlige sykkelstativer i tillegg til det røde store og svært omdiskuterte.

Det er ikke benyttet penger som heller kunne vært brukt til lavere eiendomsskatt eller flere grønne planter på sjukehjemmet

Diskusjon om nødvendigheten av sykkelstativ og debatter om hva som er stygt og hva som er pent i bybildet skal vi ha. Å mene at et rødt bilformet sykkelstativ er stygt og bare i vegen er greit, at vi ikke trenger sykkelstativ fordi det er bilen som skal ha prioritet i sentrum også. Men å argumentere med at Elverum kommune har sløst med skattepengene våre er en vrangforestilling som er med på å skape forakt og sinne. Direkte pinlig blir det når kommunestyrerepresentant Rune Rindalsholt (Frp) kaster bensin på bålet med å ytre at pengene skulle vært brukt til mer fornuftige ting og at det hele er noe «tøysete vås». Vet han ikke bedre, har han en veg å gå som ansvarlig politiker i posisjon. Villeder han bevisst for å oppildne til hets er det fare på ferde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags