Ikke la terroristene vinne

Av
DEL

Meninger
Dette utsagnet hører vi ofte fra våre politiske ledere. Om noen dager skal vi feire 17. mai – vår nasjonaldag til minne om selvstendigheten vår, demokratiet, solidariteten, åpenheten og ytringsfriheten. En gledens dag har dette vært med unger i sin fineste stas, musikk og sosialt samvær rundt omkring i alle landets kommuner – store som små. Nå vil dagens regjering at dagen skal bli en frykten og redselens dag. Erna & co. vil ha bevæpnet politi med i toget pga fare for terrorangrep. 1-0 til terroristene!

Det vil uomtvistelig kreve flere tusen bevæpnede betjenter denne dagen. Det er flere tog bare i Åsnes, det er tog på Utsira, i Engerdal og Fåvang. Det er tog på Gjøvik, i Lillesand, Geiranger, Namdalseid, Honningsvåg, Berlevåg, ja, på hundrevis av plasser er det 17. mai-tog. Alle disse skal ha bevæpnet politi med seg. Men feiringen av dagen er ikke slutt med toget. Etterpå er det sekkeløp, potetløp, håndballkamp. Det er vaffelsteking, pølser og is-salg hvor bevæpnet, patruljerende politi vil være tilstede.

Så kan en spørre seg; Vil en terrorist med sprengstoffet rundt magen gå bort til politibetjenten og si at han om 10 minutter vil sprenge seg selv og alle de nærmeste i lufta? Terroristene opptrer ikke slik – og hvilken nytte vil et bevæpnet politi kunne gjøre? Når eksplosjonen først skjer, er allerede terroristen og alle rundt han døde. Nei, Erna, dette er et utrolig dårlig forslag – i likhet med mange forslag som dagens regjering legger fram.

Jeg ser forslaget som enda et skritt på veien mot et privatkapitalistisk samfunn a la USA og Donald Trump. Politiet og befolkningen må utstyres med våpen. Er det denne utviklingen du ser for deg i Norge?

Jeg skulle ønske at statsministeren kunne forklare meg hvilke konkrete oppgaver politiet har fått seg tildelt som godtgjør at de skal delta bevæpnet i 17. maitoget

Terrorisme må vel bekjempes med helt andre midler og på helt andre arenaer enn med politi i vårt kjære 17. mai-tog. Kanskje Regjeringen skal starte med å bedre forholdet til vår nabo i øst, Russland. Hva med å vise litt kjærlighet og omsorg og omtanke for alle de forsvarsløse og mange foreldreløse barna i Syria som er der pga. av de voksnes handlemåter for år tilbake. Jeg skulle nesten tro at fru Bollestad, Ropstad, Listhaug mfl sov i timen da læreren deres gikk gjennom Mark. 10,13-16 eller Matt. 19.14 – La de små barn komme til meg------. I dag er det politikk som gjelder, og da er det ikke lenger så nøye med religionen – den får en bruke når det passer seg slik. .

Jeg skulle ønske at statsministeren kunne forklare meg hvilke konkrete oppgaver politiet har fått seg tildelt som godtgjør at de skal delta bevæpnet i 17. maitoget. La toget være det det har vært - en markering av et sterkt demokrati, samhandling, raushet, omtanke og glede for selvstendigheten vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags