Til alle politiske parti i Alvdal

Av
DEL

LeserbrevTil høsten er det atter kommunevalg, og om ikke lang tid vil dere alle ivrige stå å dele ut valgløfter sammen med blomster, ballonger, buttons og karameller til Alvdals befolkning.

Det er selvfølgelig mange saker som er viktige og som må ha fokus, likevel ønsker jeg å løfte frem en sak som jeg synes fortjener deres fokus denne gangen, nemlig eldreomsorgen i Alvdal. Bare for å slå det fast, det er veldig mye som er bra for de eldre i Alvdal, og sammenlignet med andre kommuner kan vi nok slå oss litt på brystet. Likevel er det noe som jeg vil ta opp, nemlig alle de ensomme enslige eldre som bor hjemme.

Grunntanken i eldreomsorgen er at de eldre skal få være hjemme så lenge de ønsker og har mulighet til det, noe som i seg selv er veldig bra. Men så hva med de som ikke ønsker å bo hjemme, men som blir definert som for friske og oppegående til å få et annet tilbud? De som i utgangspunktet klarer seg selv, men som er husredde og egentlig bare har behov for å høre fottrinn i gangen, ett hode som stikkes innenfor ytterdøren noen ganger i løpet av dagen eller natten. En hånd å holde i fem-ti minutter, noen å spise middag sammen med eller en samtalepartner over en kaffekopp?

Jeg lurer på om dere politikere er klar over at det finnes hjemmeboende i kommunen som kun ser mennesker de få minuttene hjemmesykepleien er innom? At noen av deres velgere faktisk er så ensomme at de snakker med seg selv for å i hvertfall høre en stemme?

Derfor har jeg følgende spørsmål til hvert enkelt parti som stiller til kommunevalg i Alvdal:

-Hva skal dere gjøre for disse eldre i kommunen?

- Hva slags tilbud vil dere få på plass så raskt som mulig, slik at disse menneskene kan ha en så høy livskvalitet den tiden de har igjen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags