Hva med Åmot-kulturen?

Av
DEL

Meninger
2018 var det 100 år siden Vidar Sandbeck ble født og det ble feiret med en rekke arrangementer i Åmot gjennom hele året. Også i Elverum og Oslo var det arrangementer. Målsettingen med jubileet var å løfte Vidar Sandbeck fra lokal helt til nasjonal kulturskatt. Videre ønsket en å styrke og tydeliggjøre Vidar Sandbeck som identitetsbygger for Åmot, Østerdalen og Hedmark, samt vise mangfoldet i Sandbecks kunstneriske virke. NRK-lokalradioen fulgte opp med to viseinnslag i uka hele året.

I Åmot har det vært berikende å delta på ulike, flotte arrangementer i løpet av året og det er trist å konstatere at ikke lokalavisa /Østlendingen har fulgt bedre opp. Etter den fantastiske jubileums - konserten i Oslo Konserthus med en rekke kjente artister til stede, var intet å lese i Østlendingen.

I midten av desember ble Sandbeck-året avsluttet med en urframføring av «Jul i Myra», basert på Vidar Sandbecks tekster, dramatisert av åmotingen Ivar Nergaard. Forestillingen samlet to stappfulle hus og neppe har vi opplevd en bedre og morsommere amatørteater - forestilling. Her deltok 70 åmotinger i alle aldere som skuespillere, sangere, dansere, musikere m.m. og mange talenter var å oppservere. Østlendingens papirutgave: IKKE ETT ORD.

Åmot Kulturråd får stadig henvendelser med spørsmål om hvorfor kulturbegivenheter i Åmot ikke dekkes bedre av Østlendingen

Åmot Kulturråd får stadig henvendelser med spørsmål om hvorfor kulturbegivenheter i Åmot ikke dekkes bedre av Østlendingen. Det gjelder også sportsbegivenheter, selv om en etter antall sportssider å dømme, skulle mene at det meste er godt ivaretatt på det området. Vi etterlyser en bedre fordeling av stoff mellom distriktene, hvis avisa skal være interessant for oss i Åmot. Dessuten kunne det også være en bedre balanse mellom sport og andre kulturelle begivenheter i vår lokale avis, på nett og papir!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags