Åsnes – Den beste oppvekstkommunen (del 1)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi er en ung gjeng i Åsnes Venstre som ønsker å komme inn i kommunestyret ved årets valg. Vi har alle hatt en trygg og god oppvekst her, men vi sier «Bedre er alltid mulig». Vi har ambisjon om at kommunen vår skal bli den aller beste oppvekstkommunen!

For å bli det må vi ta grep. Derfor har vi blant annet programfestet at vi ønsker å bidra til tilgang til internett i alle hjem med skolebarn. Men hva innebærer det egentlig?

I Åsnes kommune var det pr 1.mai i år 88 barn som vokste opp i familier som lever på sosialstønader. Dette skaper store forskjeller i samfunnet vårt. Vi syns det er viktig at alle barn har like muligheter til å finne sine talenter og nå sine drømmer, uavhengig av hvem deres foreldre er. Derfor vil vi arbeide for å redusere disse forskjellene.

Vi ønsker at alle familier som mottar sosialstønad og som har barn i grunnskolen, skal få dekt utgiftene det medfører for å ha internett hjemme.
For de fleste av oss er tilgang til internett hjemme en selvfølge, men ikke for alle. Når man lever på sosialstønad har man et veldig minimum med resurser å rutte med, og det aller meste går med til det absolutt aller mest nødvendige, mat. Men knapt nok det.

Vi er i dag avhengig av å ha internett for å følge med i tiden! Vi trenger det for å oppdatere oss, gjøre lekser, følge med på skolearbeid, utdanne oss, jobbe, søke jobber, betale regninger. Nesten alt vi gjør, gjør vi via internett. Åsnes Venstres løsning vil gjøre det enklere for disse familiene dette gjelder. Dette har Venstre og Arbeiderpartiet fått til i Bergen kommune, og nå ønsker vi å få det til hos oss også!

Mye er bra i Åsnes, men bedre er alltid mulig.

Marita Kalfoss Sollien,
2. Kanditat Åsnes Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags