Birken kjører ikke fjellet i filler

Av
DEL

Meninger
Under overskriften «Lokal verdensrekord i prostitusjon» i Østlendingen 7. februar utbroderer HC Medlien og Ådne K. Løvstad med både humoristisk og skarp penn sine miljøbetraktninger rundt Birkens forhold til BBC-programmet Top Gear. Birken har ikke et ønske om å bidra til et vilt bilrace som vil rasere og sette varige spor etter seg i fjellheimen vår.

Fakta er som følger: Produksjonsselskapet Koment Oslo tok på vegne av BBC og programmet Top Gear i fjor høst kontakt med Birken med en idé om et TV-opptak med utgangspunktet i en kjøretur gjennom Birkebeinerløypa – med den kjente programleder Chris Harris bak rattet. Teamet bak Top Gear var ute etter noe urnorsk, der ideen om å kunne fortelle historien om Birkebeinerne i løpet av kjøreturen falt i smak.

Birken så altså gjennom prosjektet muligheten til å få frem Birkebeinerhistorien og kunne promotere det flotte Birkebeinerriket vårt

Birken stilte seg positive til å bidra til å tilrettelegge for dette, men var tydelig på at bilturen ikke kunne gjennomføres før februar 2019 med tanke på tillatelse for å kjøre med løypemaskiner over fjellet. Selve kjøringen og filmingen over fjellet skulle foregå noen få timer på en midtukedag i februar med minimalt med folk i løypene og med gode sikkerhetstiltak. Umiddelbart etter filming og kjøring denne dagen, skulle løypekjørerne preparere traseen tilbake til vanlig standard.

Birken så altså gjennom prosjektet muligheten til å få frem Birkebeinerhistorien og kunne promotere det flotte Birkebeinerriket vårt. Prosjektet er nå skjøvet frem til 2020, og saken ligger nå til behandling hos de berørte kommuner som nå formelt avgjør hvorvidt selskapet Koment Oslo får positivt svar på søknaden om å gjennomføre kjøreturen og opptaket neste år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags