Er ikke Forsvarets videre utvikling viktig for Elverum?

Av
DEL

Leserbrev
Forsvaret og forsvarssektoren styres gjennom langtidsplaner. Nå jobbes det med planen for 2021-24. For første gang på mange år, har regjeringen signalisert et behov for å øke forsvarsstrukturen.

10. oktober sendte Forsvarsdepartementet brev til, blant andre, Elverum kommune, der kommunen ble invitert til dialogmøte med forsvarsministeren med mulighet til å presentere synspunkter vedrørende den kommende langtidsplanen for Forsvaret.

13. november skrev Østlendingen at Elverum kommune ikke stilte med noen fra politisk ledelse i dialogmøtet som forsvarsministeren avholdt dagen før da de istedet prioriterte et annet møte.

I kommunestyrets spørretime 27. november vil jeg derfor spørre ordføreren om hun mener at Forsvarets videre utvikling i vår region ikke er viktig? Hvis ikke, hva vil hun gjøre for å sikre at Elverum kommune ikke kan oppfattes slik igjen? Hvordan vil hun bidra til at Stortinget beslutter å etablere en Brigade Sør? Og til sist hvordan vil hun aktivt bidra til at denne Brigaden, med størst mulig andel av underavdelingene, etableres i Østerdalen Garnison?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags