Grindalsskansen i fare

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNå står Grindalsskansen i fare. Et historisk område der Glomma renner nært forbi. Et friluftsområde med mange muligheter. Et område med gamle bygninger som unngikk bombingen i krigens start. Se på andre steder der lignende særpreg har forsvunnet. Det bør vi lære av. I Drammen ble en stygg og bråkete trafikkmaskin gjort om til en vennlig og vakker elvemunning. Byen fikk et nytt preg. Kommuneplanen påstår at det ikke er så farlig om Grindheim rives, fordi det ligger nede på Skansen og derfor ikke kan beskues fra Grindalsvegen. Tvert imot. Nettopp Grindheim er huset svært mange kan se – fra alle friluftsområder på østsiden av Glomma.

Grindheim speiler seg i elva, omgitt av vakre trær. Og det går an å traske noen skritt ned dit fra Grindalsvegen. Sentrumsnære friluftsområder nær Glomma er nesten utryddet på Vestad. Mange bygninger også. Tenk på Borgheim nær Nybrua – en særpreget bygning i stil med franske lystslott. I en norsk småby!

Det går an å tenke langsiktig – ikke bare la pengene råde. Elverum har heldigvis ennå ikke ødelagt Skansen. Ta vare på Skansen! Ta vare på Glomma! Ta vare på Elverum!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags