Blir tøffe år i Elverum nå

Av
DEL

Meninger
Valget i Elverum ga interessante svar det bør reflekteres over. Forhåndsstemmene vippet i MDGs favør pga. stemmer fra studenter. De opplever den positive utviklingen for miljøet sentralt i Oslo eller liknende steder og slik vil de ha det. De tror på forskning og ser at tak må tas også lokalt. De ønskes tilbake til Ydalir, men det frister ikke.

Det holder ikke med ny barnehage og skole, trepyntete blikkboksbutikker rett ved siden av samt nærhet til skog og badeplass. De har fått smaken på tilbudene og jobbmulighetene i en moderne by.

Tidligere kommunestyrerepresentant Martin Løken fra MDG er vel kroneksemplet på dette, nå som ny varaordfører i Ås kommune rett utenfor Oslo. Flytter han noen gang til Ydalir?

Unge som derimot flytter hjem bytter ut sitt foreldrefinansierte krypinn sentralt i Oslo med oppussingsobjekt på Søbakken eller stor tomt oppe under Narsæterberget. De er ikke MDG-opptatt av miljø og vil heller gi sine barn en oppvekst lik sin egen med god plass inne som ute på egen tomt.

Utbyggere kvier seg for å bygge framtidens boliger i Ydalir, kundene uteblir jo.

Alle mulige virkemidler for å få tilbake høyt utdannete unge elverumsinger (og andre) må brukes. Dette er folk med ressurser også utenfor jobben og de behøves. Folk må ha lyst til å bo i Ydalir, ikke tvinges dit. Miljøkravene tilpasses nå heldigvis litt til kjøpergruppen, men mer må til. Dessuten må Sentrum gjøres levende på dag- og kveldstid. Dette må stimuleres.

At Høyre skulle tape sentrumsstemmer til Ap og Frp eller Hjemmesitterpartiet var klart lenge før valget. Personkjemien mellom de nye toppene i H og utkant-Sp ble for sterk kost for gamle H-velgere. Jeg kjenner dem.

Jeg tror det valgtekniske samarbeidet mellom Lillian/Eldri og Dag Marin kan dra utviklingen i riktig retning. De har god personkjemi uten skarpe kanter, slik barna lærer på skolen.

Folk må ha lyst til å bo i Ydalir, ikke tvinges dit

Jeg ønsker en pragmatisk prioritering der Ap må høre på Frp og SV i bygdeskolesaken, Frp må innse at eiendomsskatten er nødvendig og Ap/SV må innse at total gågate og betalt parkering i Leiret er en gavepakke til kjøpesentrene utenfor.

SV må ta inn over seg at omkjøringsveg nord for Leiret er utopi. Ny bru i Leiret løser det som måtte være av køer lokalt samtidig som framkommelighet for livsviktige beredskapsetater bedres. Stavåsmarka berøres dermed ikke. Leiret med parker og bebyggelse kan komme ned til Glomma. Dette vil tilflyttere like.

Jeg tror Lillian & Co. er enige om å få orden på økonomien og stole mer på rådmannen. Jeg skjønner ikke tidligere lærer Aanebys (V) fortvilelse rundt samarbeidet mellom Ap/SV og Frp. Samarbeid på tvers av forskjeller er jo viktig i skolen.

Noen glemt? Ikke hvis jeg nevner at det er bra med gladkristne som Magne Berg! Lykke til for hele det nye kommunestyret! Måtte dere lykkes!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags