Endelig en skatepark

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI mange år har vi jobbet med å få på plass en fullverdig skatepark i Elverum, nå er vi endelig i mål! Elverum har ikke hatt et fullverdig skateanlegg på lange tider, men nå som aktivitetsparken ved Elverum Ungdomsskole kommer fram i lyset, har et etterlengtet tilbud nå kommet for ungdommen.
Det har vært stort engasjement i mange år for å få på plass et tilbud som var stort nok og bredt nok for bruken, ei lita rampe var aldri nok.

Alle ville vi gi skaterne et nytt alternativ og nå ville vi satse på Skatepark. Tiden har gått uten at mye har skjedd, skaterne ble urolige og engasjerte seg. Det sto på penger og planer, skaterne var engasjerte med ideer, men så kom spørsmålet om plassering og alt ble igjen satt på vent.

Skateparkplaner ved Elverheimsparken, Ungdomsskolen og Restvold ble alle avvist. Enigheten om at vi ville ha på plass et slikt anlegg i Elverum har vært tverrpolitisk, likevel har det dessverre drøyd i tid.
Terningen Arena sto igjen som det siste og endelige alternativ, og planleggingen var allerede i full gang. Forslagene sto i kø og skaterne var flere ganger i dialog med kommunen og politikerne. Nå manglet det bare et vedtak i kommunestyret så skulle skateparken bli en realitet. Men i 2012 ble prosessen igjen stoppet.

Elverum Arbeiderparti og en fullstappet tilhørerbenk i kommunestyresalen håpet å få landet saken en gang for alle. Alt lå til rette for et godt vedtak i kommunestyret, men en samlet høyreside utsatte prosessen igjen. Det var nå ønske om en helhetlig plan for idrettsanlegg i Elverum, og en skatepark måtte dermed vente. En skuffet tilhørerbenk i kommunestyresalen måtte gå hjem med uforrettet sak.
Skaterne ble skjøvet foran i en ny prosess. I 2013 kom saken om helhetlig plan opp igjen i kommunestyret. Skaterne og BMX-syklisten var nå tatt bort fra Terningen Arena og plassert i en liten firkant på Fylken, i planen. Skaterne var igjen satt på sidelinja, til fordel for nye forslag og annen idrett.

I 2016 ble det derimot lys i tunellen, tankene om en aktivitetspark mellom Ungdomsskolen, Folkvang og Glomma ble lansert og vi politikerne så store muligheter. Planleggingen kom omsider i gang og etter flere runder lå det en plan på bordet. Nå var vi alle enige om å realisere det byen hadde ventet på i årevis. Pengene ble satt av og prosjektet kunne starte.For Arbeiderpartiet var det viktig at et slikt prosjekt ble stort nok og ikke minst at en skatepark var inkludert. Enighet ble det og i disse dager er aktivitetsparken i ferd med å vokse fram mellom Ungdomskolen og Folkvang.

Det har tatt tid, og det har vært uenigheter underveis i prosessen med å få skateparken på plass, men vi ble enige til slutt og vi er sikre på at anlegget vi bygger nå er midt i blinken for hva Elverum trenger. Nå kan vi endelig slippe skaterne løs i railsene etter mange års venting. Så nå er oppfordringen klar: BRUK DET!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags