Et valgresultat for alle i Elverum

Av
DEL

Meninger
Senterpartiet, Høyre og Pensjonistpartiet i Elverum «raser» mot det valgtekniske samarbeidet mellom Ap, SV og Frp i Østlendingen 14. oktober. Det valgtekniske samarbeidet kalles et sjokkerende og «kynisk spill». Elverum Arbeiderparti kan forstå skuffelsen på den borgerlige siden, men er helt enige med Dag Martin Bakken i Frp som avviser kritikken.

I høst oppsto det en ny valgteknisk allianse mellom Ap, SV og Frp i Elverum. På samme måte oppstå det en ny allianse da Senterpartiet gikk over til høyresida i Elverum i 2011, og videreførte dette samarbeidet i 2015. Arbeiderpartiet fikk 42,3 prosent av stemmene i Elverum i 2015, og vi var selvsagt skuffet over at Senterpartiet valgte en borgerlig allianse, uten at vi oppfattet dette som spesielt «kynisk». I tillegg minner vi om at Pensjonistpartiet sa til Østlendingen etter høstens valg at «Arbeiderpartiet kunne ha reddet pelsen» hvis det hadde vært bedre kontakt med det som den gang het Team Elverum. Det må vel også oppfattes som et signal om evne og vilje til samarbeid mot høyre og venstre i politikken?

Arbeiderpartiet håper alle etter hvert kan legge skuffelsen over eget valgresultat til side, og brette opp ermene for det som virkelig teller i fire år framover

Så lenge ingen enkeltpartier får mer enn halvparten av stemmene, vil det være slik at partier søker samarbeidsløsninger ut fra det valgresultatet som foreligger. Det nye flertallet i Elverum kommune skal i tillegg spille på lag med hele kommunestyret og formannskapet, fordi det finnes kunnskap, erfaring og lokalpolitisk entusiasme i alle partier. Vi vil alle Elverums beste, uansett om vi er i posisjon eller opposisjon. Likevel: med nytt flertall og ordfører fra Arbeiderpartiet blir det også noen endringer i rådhuset og lokalpolitikken. Jeg regner med at opposisjonen vil samarbeide godt på noen saker, og være kritisk i andre saker. Slik virker lokalpolitikken, og det er sunt og godt for demokratiet.

Arbeiderpartiet håper alle etter hvert kan legge skuffelsen over eget valgresultat til side, og brette opp ermene for det som virkelig teller i fire år framover: tøffe og viktige prioriteringer for framtidas Elverum, slik at kommuneøkonomien kan styrkes og forbedres.

Som en av mange lokalpolitikere ønsker jeg velkommen til lagspill med alle partier i Elverum, både i posisjon og opposisjon. Arbeiderpartiet forventer sterke røster fra alle partier, og tror også på at formannskapet og kommunestyret skal være et godt lag som finner gode løsninger for Elverum.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags