Gratulerer med sykkelstativ!

Av
DEL

Leserbrev
De siste dagene har det pågått en debatt om Elverum kommunes nye sykkelstativ; utformet som en bil, og plassert på en gateparkeringsplass utenfor biblioteket, men med plass til 10 sykler. Kommunen legger med dette til rette for en økt bruk av sykkel til, og i, Leiret. Å flytte trafikanter fra bil til sykkel er et godt tiltak, ikke bare for den enkelte syklists helse, men også for de som ikke har mulighet til å benytte sykkel, da sykler forurenser vesentlig mindre enn biler, og dermed gir renere luft for oss alle, og fordi man kan anta at sykdommer knyttet til inaktivitet og dårlig luftkvalitet på sikt vil gå ned og redusere kostnader knyttet til dette.
 

Så skal vi ikke legge skjul på at ikke alle i Elverum kan benytte sykkel til Leiret, enten fordi de bor for langt unna, eller av helsemessige årsaker, og at det er press på parkeringsplassene i sentrum. Da er det ekstra viktig at vi som kan sykle prioriterer dette, slik at de som ikke kan sykle både får parkert og pustet inn den renere lufta. Som vi ser at det nye sykkelstativet kan én parkeringsplass for bil benyttes av 10 sykler, altså gir dette ene stativet en potensiell frigjøring av ni andre parkeringsplasser for biler for de som ikke har mulighet til å sykle.

Elverum SV ønsker en sterkere prioritering av, og tilrettelegging for, sykkel fremfor bil der det er mulig, og håper både dette sykkelstativet og de andre stativene kommunen har sagt skal komme blir godt brukt gjennom sommeren. God sykkeltur!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags