Hanstad skole! Hva nå?

Av
DEL

Leserbrev
Realiten er faktisk slik at deler av bygget kan bli stengt grunnet uforsvarlige helseforhold. Lærere og ansatte klager på dårlig inneklima, svimmelhet, tretthet, støy og hodepine. Målinger bekrefter et inneklima i mildt sagt dårlig forfatning. Branndører fungerer ikke, og vinduer faller ut, for å nevne noe. Høres dette ut som et godt miljø du ønsker å sende barna dine inn i? Et miljø som fremmer god læring, og trygghet for de aller minste?

I rådmannens budsjettforslag for kommende fire-års periode er det ikke funnet plass for rehabilitering av Hanstad skole før i 2024. Det er mildt sagt svært lenge til. Oppgraderingsbehovet er, og har vært kjent i lang tid. Under valgkampen før valget i 2015, var samtlige partier enige om at nå måtte det være denne skolen som sto for tur, og at senest i 2018/2019 burde det meste være på plass. Slik har det ikke gått. Kan vi virkelig spille hasard med barn og voksnes helse i fem år til, for så å risikere enda flere utsettelser?

Elverum Venstre har i ulike budsjettrunder forsøkt å få flertall for en utbygging, uten å nå frem. Nå er vi dessverre ikke lenger representert i kommunestyret, men vil likevel oppfordre sterkt de partiene som sitter der til å vurdere alle, og da mener vi alle økonomiske skritt som kan tas for å få i gang en utbygging vesentlig tidligere enn 2024.

Noen av oss ble overrasket over det høye kostnadsanslaget. Kunne det være en idé å gå gjennom det på nytt med henblikk på kostnadsreduksjon?

En ting er sikkert. Bygningsmassen som i dag er på grensen til det uforsvarlige, blir ikke bedre av seg selv de kommende fire år. Men viktigst av alt, barn, ansatte og foreldre på Hanstad skole får ikke tilbake den tiden de må holde ut i denne fortvilede situasjonen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags