Hei ordfører og kultursjef – hva med oss?

Av
DEL

Meninger
Jeg har vært trofast deltaker på «fredagstipset» i Elverum Bibliotek – en liten halvtime med en av bibliotekarene etter tur, der vi får informasjon om nye og gamle bøker, tips og inspirasjon til å lese selv. En innfallsport til litteratur, litt mental føde, litt stimulerende innspill til leselystne. Et fabelaktig og høyt verdsatt kulturtilbud som mange benytter seg av. De fleste er godt voksne kvinner, noen menn. Mange fra «Myrullgjengen» (de med grått/hvitt hår), men også mange yngre. Vi deltakere koser oss og deltar ivrig med spørsmål og diskusjon. Og låner bøker med oss hjem. Dette er bare ett av tilbudene som biblioteket gir oss.

Biblioteksjefen sluttet på forsommeren. Stillingen er nå utlyst, men kan neppe ventes å bli fylt før til neste år, kanskje tidlig neste år, om vi er heldige. I mellomtiden er både «fredagstipset» og «Go’praten» på torsdag nedlagt. Det er ikke kapasitet med en stilling mindre til avviklingen av daglig drift. Det er nedprioritert av biblioteket selv, ut av nødvendighet på grunn av de knappe personalressursene. Biblioteket står sentralt i kulturlivet i Elverum. Flinke og kreative bibliotekarer får mye ut av de knappe ressursene de har. Samtidig ser vi klart at det er denne type kulturtiltak som fort blir skadelidende når det må spares. Selv med en ny biblioteksjef på plass, så er det for få ansatte – Elverum Bibliotek er det minste i Innlandet i forhold til folketallet.

Vi har nettopp gjennomført et lokalvalg og nå skal politikken for de neste fire år utmeisles. Det er nærliggende å stille noen spørsmål til den politiske ledelsen og til vår nye ordfører: Hvilke målsettinger får vi for kulturen? Hvilke mål for ulike aktiviteter? Hvilke rammevilkår skal biblioteket få? Hvilke føringer legges for kommuneadministrasjonen? Og til kultursjefen samme spørsmål: Hvilken overordnet målsetting og strategisk plan har kulturseksjonen? Hvilke rammevilkår gis til biblioteket?

Vi savner «fredagstipset». Vi vil ha det tilbake NÅ. Ikke bare fordi det er viktig for oss i «myrullgjengen», men fordi det er viktig for mange, for samfunnet vårt, som et rimelig og enkelt kulturtilbud, som møteplass for felles interesse for lesing, for det sosiale fellesskapet som oppstår! Og også som viktig kompetansestimulering av de ansatte. Et godt og mangfoldig kulturtilbud bidrar til at folk vil bo her. Det trengs for framtida i Elverum. Vel møtt til neste «fredagstips»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags