Mobbeombud i alle kommuner i Norge!

Av
DEL

LeserbrevFor de som kjenner meg, vet de at jeg er over middels opptatt av at barn skal ha en mobbefri hverdag. Som ei dame på snart 30 år, med alt for mange år «på rævva» med å kjenne hva mobbing virkelig er på kroppen, må jeg bare få lov til å si at jeg er nok litt imponert over at jeg fortsatt sitter her blant dere.

Selv lever jeg med en kropp som beviser kampen som har pågått i så mange år med selvskading. Å ha hatt et liv hvor man i perioder kun har gått å ønsket at man ikke var her lenger, at man bare skulle få slippe alt som gjorde vondt. Å ikke vite hvem man skal stille til ansvar, men mer eller mindre blir tvunget til å ta hele den «kaka» på egenhånd. Å leve et liv hvor man ikke har tillitt til et kompliment fordi man er vandt til å høre hvor ubrukelig, stygg, dum, tykk, tynn eller oppmerksomhetssyk man er. Å se min egen kjernefamilie gå i 1000 knas fordi INGEN tok oss seriøst, INGEN ville snakke om dette, INGEN var villige til å ta ansvar og INGEN turte å ta et oppgjør med mine mobbere og dems foreldre! Det å sitte som voksen å kjenne på at man har forårsaket frykt hos mine egne foreldre, fordi de brått kunne få en telefon om at denne gangen klarte hun det…. Det er spesielt og det er hjerteskjærende! Selvsagt vil jeg jo leve, men med all den bagasjen og alle de langvarige konsekvensene mobbingen har gitt, så har det til tider føltes nytteløst!

Dette er nå noe min mor og jeg reiser rundt på skoler og annet for å snakke om. Deler vår historie for å kanskje sette lys på hvor alvorlig det er, hvor lenge man lider etter det har sluttet, og konsekvensen det har for hele familien. Hvis vi kan hjelpe bare 1, så har vi oppnådd noe! Foreldre må snakke med sine «diamanter», for diamanter kan også bare være «kull» noen ganger! Det er lov å se det negative i sine egne også, og rett og slett ta tak! Være foreldre og ikke bestevenner. Det er en stor forskjell! Våre barn har nok venner, de trenger også foreldre som setter grenser. Skolene må også ta sin del av ansvaret, og utvise mobbere. Ta de vanskelige samtalene med foreldrene til mobbere. Ha gode tiltak for å sikre ofrene trygge og gode skoledager med læring i fokus.

Foreldre må snakke med sine «diamanter», for diamanter kan også bare være «kull» noen ganger!

Som fremskrittspartipolitiker, er jeg stolt av at vi har fått igjennom mobbeombud i hvert fylke, men denne ordningen mener jeg nå må spre seg til alle kommuner også. Det er et voksende problem og vi mister våre barn og unge til denne ondskapen! Derfor må vi styrke antallet som daglig kan hjelpe de som lider! Dette kan vi gjøre med å få inn mobbeombud i kommunen. Enda en som lytter, en som kan være talerør for de svake, en som kan ha tyngde til å legge trykk på skoler og foreldre til å gripe inn, og en som kan megle hvis det er behov for dette. Vi har ingen å miste! Vi har ingen å tape! Vi må alle gjøre en innsats for at våre barn og unge skal ha en trygg hverdag. Dette vil jeg som lokalpolitiker i denne kommunen fortsette å kjempe for, og derfor er jeg så glad for at jeg er politiker i et parti som er tydelige på at mobbere skal bytte skole, ikke mobbeofferet! Et parti som mener å mobbe skal få en straff, ikke et» klapp på skulderen», ved å bare flytte offeret og la mobberen fortsette!

Jeg og Elverum Frp vil ta kampen, vil du være med å støtte oss i arbeidet? Da er det bare å stå opp for de som trenger det, tørre å blande seg inn, tørre å bruke stemmen din!

Takk for at du bryr deg sammen med meg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags