Tøffe år i Elverum. Det tror jeg så gjerne. Her må kamelene svelges.

Av
DEL

Leserbrev
I et ellers velskrevet leserinnlegg denne uka hevder leirsing Tor Arne Kittelsen at undertegnede er fortvilet over den nye flertallskonstellasjonen og at jeg dermed er i mot samarbeid på generelt grunnlag. Det jeg prøvde å få fram i innlegget var noe helt annet og siden det kan være andre som har forstått innlegget på samme måten, gjøres herved et nytt forsøk på å forklare meningsinnholdet.
Punkt 1 Arbeiderpartiet har gjennnom mange år brukt sitt massive LO-finansierte valgkampapparat til å markere avstand til Frp både lokalt og på riksplan. Dette er selvsagt helt legitimt. I denne sammenheng har mange andre partier som har hatt mer eller mindre med Frp å gjøre fått gjennomgå av det samme apparatet. Det var derfor med et snev av undring jeg leste at Elverum Arbeiderparti valgte å knytte seg til akkurat Frp når de valgte seg samarbeidspartner for de kommende 4 årene.
Det var sikkert taktisk lurt å ta denne avgjørelsen etter valget, slik at velgerne ikke ble forvirret.

Punkt 2 Resten av Kittelsen's innlegg er med et unntak, lett å slutte seg til. Det er ikke mulig å styrke driftsbudsjettene (SV,)- opprettholde skolestrukturen (Ap), senke eiendomsskatten (Frp) og samtidig bygge opp reservefond. Inntektspostene svikter selv om to av partiene gjerne vil ha en sentrumsødeleggende parkeringsavgift. Dette betyr nødvendige kompromisser og at alle de tre partiene må forberede seg på kamel-kjøtt på menyen i den nærmeste framtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags