Vil løfte miljøet med frukttrær

Av
DEL

MeningerFor å løfte miljøet i Elverum vil SV med sitt nye partiprogram for kommunen 2019-23 gi rom for slåtteenger og frukttrær i bybildet. Frukttrærne vil vi gjerne plassere på grøntarealer ved de tre nye flotte lekeparkene i Elvarheimsparken, på Restvoll, og ved Sagtjernet.. Tenk så hyggelig det blir å kunne ta seg et eple eller plukke seg noen bær, mens man er med barna i parken. Dette vil komme mange til gode, samtidig som det vil gjøre biene, humlene, ja naturen glad. Dette er en utmerket mulighet for kortreist frukt og kontakt med naturen også i byen. Erfaring fra andre byer med liknende prosjekter viser at slike områder gir en følelse av fellesskap og eierskap blant brukerne. Dette er godt også for det psykososiale miljøet i Elverum kommune.

Epletrær og andre frukttrær i Elverum vitner også om raushet overfor kommunens innbyggere. Spre litt glede ved å gi noe konkret til folket, som i tillegg er helsefremmende og meget miljøvennlig. Elverum SV er som SV nasjonalt opptatt av miljøkampen og tar klimatrusselen mot jorda på alvor. Vi vil jobbe for å skape et samfunn hvor mennesker og natur kommer først, heller enn kortsiktig, økonomisk tenkning.

Epletrær og andre frukttrær i Elverum vitner også om raushet overfor kommunens innbyggere

Vi vil at miljøvern skal være en naturlig del av kommunens drift på alle plan og vi ønsker lokal tilrettelegging. Slik at den enkelte kan ta miljøvennlige valg i hverdagen, handle lokalt, men tenke globalt. Med SV ved roret vil Elverum ta sin del av ansvaret for at kommende generasjoner skal ha tilgang til et godt miljø og ren natur. Vår politikk baseres på et føre-var-prinsipp, som sier at tvilen skal komme naturen til gode. De som forurenser, de skal betale for det. Vi skal ta i bruk best mulig miljøteknologi og legge til rette for energi økonomiserende tiltak og kampanjer rettet mot å redusere personlig forbruk. Likeledes vil SV legge til rette for at flere kan ta i bruk fjernvarme og solenergi. Vi vil prioritere samfunnsnyttig vekst, ikke økt forbruk. Helt til slutt vil vi i SV komme med en gladnyhet , vi har programfestet å innføre bysykkel- og byspark- ordning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags