Femunden - mitt ferieparadis - hva skjer?

Av
DEL

LeserbrevDet var en gang to overnattingssteder på Femundsenden med aktivt vertskap og mye turister - nå er det bare låste dører igjen. Etter at Sjumilskogen v/Rolf Mobæk og Bjørn Dæhli kjøpte Femundtunet og senere brannskadde Femundsvika har tilbudet til turistene forsvunnet. Eierne disponerer det meste av Femundens sørende, men virker ikke å ha interesse av å drifte det. Turistene blir møtt av en låst dør med en håndskrevet papirlapp "Resepsjon - 90 82 47 25". Det kan ikke fortsette slik. Femundsenden og Engerdal fortjener ikke dette.
Kjøper du et gårdsbruk får du bo og driveplikt. Kjøper du et hotell e.l. så er det ingen forpliktelser. Jeg forstår ikke hensikten med å eie en turistbedrift når du ikke viser interesse for de som besøker deg, men gir dem en låst dør med et mobilnummer.

Sist pinsehelg var det 1 - en - bobil på Femundtunet, med to frustrerte romerikinger. De hadde forsøkt å få opplysninger ved bestilling, men blitt møtt av "Ernasvar" dvs. disfust og tvetydig. Glade til sinns kjørte de opp til Femund og til noe de trodde var en livlig campingplass og gjestfritt vertskap, men ble møtt av en låst dør og papirlappen. Og de var helt alene som campinggjester. Skuffelsen over servicen var stor, men de gledet seg over en stille og rolig pinsehelg.

Alle likte stedet og hadde planlagt å overnatte noen netter, men skjønte at det var håpløst da alt var lukket og låst

I løpet av pinsehelgen var det minst 50 enheter, både bobiler og motorsykler som svingte av fylkesveg 26 og inn til Femundtunet for så å finne en låst dør og papirlappen. Om de var ute etter mat eller overnatting vites ikke da jeg bare så at de svingte inn og kjørte etter kort tid ut igjen.
Tre av dem, en tysker og to nordmenn, svingte bortom meg i håp om at jeg hadde informasjon om Femundtunet. Alle likte stedet og hadde planlagt å overnatte noen netter, men skjønte at det var håpløst da alt var lukket og låst. En hadde gitt opp å ringe mobilnummeret da ingen svarte. Jeg hadde ingen opplysninger til dem, men ble mer og mer irritert på eierne. Jeg er hjerteoperert og forlot Femundsenden før det gikk ut over helsa.
Det var pinsegjestene fra Romerike som oppfordret meg til å få ut frustrasjonen ved å skrive leserinnlegg i lokalavisen. Jeg håper at Mobæk og Dæhli kjenner ansvaret sitt slik at naboen kan leve et langt og godt liv. Tror ikke de skjønner hva de steller i stand på Femundsenden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags