Lefse i plast er ingen kake

TILBUD: Tilbudet ved Folldal Bo- og Servicesenter bekymrer artikkelforfatterne fortsatt.

TILBUD: Tilbudet ved Folldal Bo- og Servicesenter bekymrer artikkelforfatterne fortsatt.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger
Viser til vårt innlegg ang. situasjonen vedr. kantina/kafeteriaen på Folldal Bo- og Servicesenter (FBSS). Takk til Rådmannen for svar. Endelig fikk vi vite hvem som har ansvaret og det er fint. Resten av svaret er bare bortforklaringer. Hun overser glatt det som er problemet. Vi takker også for alle positive tilbakemeldinger vi har fått på vårt innlegg. Utrolig mange som uttrykker sterk bekymring over hva som foregår på FBSS.

Så tilbake til rådmannens svar til oss. Hun skriver bl.a.: «Innholdet i kantina skal være kaffe, te, mineralvann, småretter, yoghurt, kake og kioskvarer». Vi lurer på om det er mer tidsbesparende å lage småretter enn å bake ei kake.

Etter de tilbakemeldingene vi har fått så skorter det på trivselstiltak og da blir vel arbeidsmiljøet deretter

Siden hun sier i innlegget at det skal være kake i disken, håper vi at hun ikke tror at plastinnpakket lefse er det samme som kake. Videre sier hun at besøkende kan få kaffe/biteti servert på avdelingene. Har virkelig de ansatte på avdelingene så god tid at de kan servere besøkende også. Vårt inntrykk av arbeidsforholdene er at de ansatte har mer enn nok å gjøre allerede og ikke kan tillegges mer. Vi har inntrykk av at besøkende syns det er mer sosialt og hyggelig å sitte i den koselige kantina enn på avdelingene. Det blir ganske lang vei for de ansatte å forlate avdelingene sine for å komme med kaffe i kantina. Hun skriver også at den nedlagte salatbaren hovedsakelig ble brukt av de ansatte. Dette var altså et trivselstiltak brukt av de ansatte som bare ble slettet. Etter de tilbakemeldingene vi har fått så skorter det på trivselstiltak og da blir vel arbeidsmiljøet deretter.

Når det gjelder betaling med Vipps så sa sentralbanksjef Olsen på Dagsrevyen onsdag 3. jan. 2019 at alle har krav på å betale med kontanter så lenge kontanter er betalingsmiddel i Norge. Det koster vel kommunen noe å skrive ut regninger og ordne med innbetaling fra de beboerne som kan skrive beløpet inn i ei bok.

Vi syns det er trist at ikke rådmannen for en gangs skyld kan si at dette var en glipp

Rådmannen sier også i sitt innlegg at dere ikke har tatt noe fra de «svakeste». Jo, det er nettopp det dere har gjort og som gjør at så mange blir opprørt og engasjerer seg. Vi syns det er trist at ikke rådmannen for en gangs skyld kan si at dette var en glipp og dette her skal vi ordne opp i. Hun må sørge for at kantina igjen blir den sosiale møteplassen for beboere, pårørende og de ansatte som den skal være. Klarer hun ikke det, må politikerne komme på banen. Vår oppfordring til alle dere som er opptatt av saken er: Ta kontakt med «din» kommunestyrerepresentant snarest slik at dette kommer på plass igjen. Samtidig oppfordrer vi politikerne til å begynne og «røre på seg». Det fortjener de som er knyttet til FBSS.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags