En skam, Folldal kommune!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger
Fra 1. november 2018 ble kakedisken og salatdisken nedlagt på Folldal Bo- og servicesenter (FBS). Dette var et godt tilbud til beboere og besøkende hvor de kunne kjøpe seg kaffe og kaker/rundstykker og kose seg. Det var nydelig bakst og god kaffe så lenge det varte. Dette skulle i utgangspunktet være et sosialt møtested.

Hvis du er heldig nå, kan du få kjøpt plastinnpakkede lefser og må betale for dette med Vipps. Beboerne på FBS tilhører vel neppe den generasjonen som behersker denne teknologien. Å bli fratatt dette tilbudet og i tillegg måtte betale med Vipps for det lille som er å få kjøpt, synes vi er en skam overfor brukerne. Synes dere virkelig at dette er et godt tilbud til de som har en lang arbeidsdag bak seg og som ikke selv klarer å si i fra? Det er hjerteskjærende og opprørende å se hvordan et slikt gode blir tatt fra de svakeste. Vi vet at det er vanskelig for de pårørende, særlig de som kommer langveis fra, og ikke kunne få kjøpt kaffe og rundstykker/kake når de besøker sine kjære for å ha en kosestund med dem.

Det er hjerteskjærende og opprørende å se hvordan et slikt gode blir tatt fra de svakeste

En annen ting vi lurer på er hvordan er egentlig kommunikasjonen i kommunen? 14 dager før denne nye ordningen ble innført, var leder i Folldal pensjonistforening i kontakt med HRO-leder for å høre om det var sant at det skulle bli denne forandringen i kantina på FBS. Han fikk forsikringer om at det ikke skulle skje noe ting med dette tilbudet. Hvis hun ikke visste noe om dette, lurer vi på hvordan kommunikasjonen i kommunen foregår. Eller skulle dette upopulære vedtaket holdes hemmelig til det ble innført?

Vi vet at kommunen skylder på manglende ressurser og at lærlingen nå har sluttet. Vi trodde at lærlingen var på opplæring og gikk «utenpå» de andre på kjøkkenet, derfor blir dette en dårlig unnskyldning. Dessuten har dere da tjent noen kroner på det gamle tilbudet.

Vi forventer at den politiske ledelsen og administrasjonen ved rådmannen ordner opp i dette. Vi forventer også en løsning på dette før jul, slik at det igjen kan bli ei trivelig julefeiring for beboere og besøkende.

Lykke til og God Jul.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags