Sykehuset Innlandet er i økonomisk krise

Av
DEL

MeningerSykehuset Innlandet er i økonomisk krise. 130 millioner kroner skal «finnes» i løpet av en tre års periode. Da det ikke er penger å hente fra andre steder, må disse finnes innenfor egen drift. Et enstemmig styre har vedtatt det framlagte forslaget som «flatt» fjerner 20 senger på hvert av sykehusene. Dette er uavhengig av antall senger, hva som er gjort av reduksjoner tidligere, størrelsen på underskudd osv. Det varsles ytterligere tiltak utover høsten. Det synes da som om det vil gå i retning av strukturendringer.

Jeg håper da at det vil legges grundige faglige vurderinger inn i dette, og at man vil se på hva som er tatt ned, slått sammen og redusert fra tidligere. Man må se på hvilke funksjoner som man har dobbel funksjon tett på hverandre eller trippel dekning fra før.

Norsk Sykepleierforbunds oppgave i dette må bli å arbeide for at pasienttilbudet fortsatt blir av god kvalitet med god tilgjengelighet. Vi vil arbeide for å unngå oppsigelser av våre medlemmer, at de får opprettholdt stillingsbrøker og at arbeidsdagen for hver enkelt blir av en slik karakter at man kan opprettholde egen arbeidshelse og ivareta forsvarlige forhold for pasientene.

I den situasjonen som sykehuset er nå, finner jeg det særdeles uklokt av styreleder Enger å be om at folk heller må slutte, dersom de ikke er villige til å forandre seg litt. Hun prøver å bortforklare dette i Østlendingens nett- utgave. Da håper jeg virkelig at vi slipper å høre noe tilsvarende fra henne mer. Det fortjener ikke folk som jobber i en organisasjon preget av lojalitet og omstillingsevne. Dette har de vist gjennom utallige endringer i mange år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags