Pasient eller gjest?

Av
DEL
I begynnelsen av mars ble jeg lagt inn som ø hjelp på kirg 1, Hamar sykehus. Det ble bestemt av behandlende lege at jeg skulle ha et kirurgisk inngrep senere. Først skulle det skje over påske, men ved henvendelse til inntakskontoret var jeg prioritert først på juni. Så 10. mai fikk jeg telefon fra inntakskontoret at jeg kunne bli operert 14. mai. Da ble jeg glad! Og attpå til skulle jeg få bo på pasienthotellet, oppmøte senest kl 18 dagen før operasjonen. Tenkte  på hvor godt jeg hadde hatt det på pasienthotellet på Elverum sykehus, ja dette skulle bli en luksuskveld. Vi er ingen ungdommer hverken mannen min eller jeg, han 77 år og jeg 72 år. Vi dro til Hamar sykehus i 16.30 tida, liker å være ute i god tid.

LeserbrevI resepsjonen fikk jeg beskjed om å henvende meg på kirg 1. Der var mottagelsen et brev med nøkkelkort og så ble vi vist til ei dør som var til den gamleste trappa jeg har gått i mitt liv. Fikk fin ren sykehusseng, men hvor var do og bad? Jo vi fant ut at det var på gangen, helt ok. Men jeg kunne bli sulten, skulle faste fra kl 2 om natta og måtte ha litt mat. Alle hyller på pasienthotellet,s matrom var tomme, ja vi fant fort ut at det fantes ikke en matbit der. Ned i resepsjon for å stille nye spørsmål om mat, medisiner og ikke minst sykehusets fine armbånd med navn og data. Da fortalte den søte dama i resepsjonen at jeg ikke var pasient ved Hamar sykehus før dagen etter kl 7.00. Dro derfra til kirg 1 og der sa de at jeg kunne få mat i avd spisested. Godt måltid der.

Litt senere på kvelden kom det ei fin hvitkledd dame på besøk på "hotellrommet". Hun ville ha noen dråper blod av pasienten eller var det gjesten? Sov dårlig om natta, men tenkte at jeg skal greie meg bra bare jeg slipper å gå ned den gamle trappa til 1 etg. Hadde så vidt våknet da en svensk sjuksyster kom med armbåndet og en ung lege sa at operasjonen var avlyst. Rakk å pakke, hive i meg en brødskalk og så satt jeg ute å ventet på skyss av gubben hematt. 

Hvem betaler "hotelloppholdet" for meg? Ja, det lurer jeg fælt på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags