Romjulsdrøm og å tro på nissen

HÅPLØST: Å tro at å spise mindre kjøtt vil påvirke klimaet, er som å tro på julenissen, mener artikkelforfatteren.

HÅPLØST: Å tro at å spise mindre kjøtt vil påvirke klimaet, er som å tro på julenissen, mener artikkelforfatteren.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger
I et innlegg i Østlendingen i romjula kommer Aud Hegli Nordø fra Greenpeace med sin romjulsdrøm. Ikke så mye Prøysen over den akkurat, hennes drøm dreier seg om at 2019 skal bli grønnere og mer «klimavennlig». Drømmen om en grønnere verden har naturen allerede imøtekommet gjennom økt

CO₂ (våre utslipp er helt ubetydelige i forhold til naturlig CO₂ i atmosfæren) og litt stigende temperatur (vår klode har blitt rundt 15 % grønnere siden 1980). Hva Nordø legger i «klimavennlig», er ikke godt å si. Vi trenger snart en egen ordbok for alle finurlige, oppkonstruerte og meningsløse ord der klima utgjør en del av ordet.

Av miljøhensyn slutter jeg meg til Nordøs ønske om solide vare som holder og som kan repareres, men når hun ber oss leve på en måte som er mindre belastende for verdens klima, trodde jeg det var trykkfeil! Hadde ordet klima vært byttet ut med miljø, skulle hun fått min støtte. Videre kan jeg godt være med på at vi bør spise mer grønt, men å tro at vi påvirker klimaet ved å spise mindre kjøtt, er som å tro på han som delte ut gaver 24. desember. Og hvorfor i all verden skulle jeg flytte eventuelle sparepenger til «grønn og bærekraftig» sparing (hva nå det måtte være)?

Vi trenger snart en egen ordbok for alle finurlige, oppkonstruerte og meningsløse ord der klima utgjør en del av ordet

Nordø ber oss om å skrive i avisene. Ja gjerne, men da blir det for å få fram sannheten om klima og klimavariasjoner. Hun ber oss også om å melde oss inn i en organisasjon eller et parti som jobber for en bedre miljø- og klimapolitikk. Her har vi det igjen: Også Nordø og Greenpeace lager en uspiselig lapskaus av klima og miljø. Jeg kunne meldt meg inn i en ren miljøorganisasjon (har tidligere vært medlem av Naturvernforbundet), men slike finnes jo ikke! Både partier og organisasjoner later som om de er opptatte av miljøet, og så bruker de bare miljøet som et alibi for å fremme sitt klimasyn!

Vi trenger slett ikke, som Nordø skriver, gjøre drastiske endringer for å nå 1.5 graders målet. Dette er et menneskeskapt mål «vi» har vært høyt over i tidligere tider. Jeg tviler også litt på undersøkelsen fra Tankesmien Agenda som Nordø henviser til og som forteller at klimaendringer er det vi nordmenn frykter mest. Det stemmer ikke med andre meningsmålinger. Jeg stoler mer på en gallup fra Forskningsdagene høsten 2017. Den forteller oss at 53 % av befolkningen har mistillit til klimavitenskapen. Godt nytt «klimavennlig» år, Aud Hegli Nordø!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags